14.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Elevi și profesori implicați în programul ERASMUS+ în vizită la EUROPE DIRECT Teleorman

Sănătate

Misiunea centrului EUROPE DIRECT Teleorman este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor, politicilor și priorităților acesteia. Tocmai de aceea, am continuat parteneriatele şi cartografierea rețelelor de informare şi a punctelor de contact ale UE din zona noastră de acoperire, promovând astfel o platformă regională de rețele puse la dispoziție de instituțiile Uniunii Europene cetățenilor săi.

În acest context, ieri, 13 martie, a avut loc întâlnirea echipei ED Teleorman cu elevi și profesori din Germania, Turcia, Portugalia, Spania și România, implicați în proiectul „Connected classrooms – living and learning in a digital world”, finanțat prin Programul ERASMUS+. Proiectul este derulat de Școala Gimnazială „Alexandru Depărățeanu” Roșiori de Vede, în perioada 2020-2023.

În timpul petrecut împreună, invitații noștri au aflat ce înseamnă rețeaua EUROPE DIRECT, despre misiunea și obiectivele unui astfel de centru de informare europeană, despre finanțatorii proiectului ED Teleorman – Comisia Europeană și Consiliul Local al Municipiului Roșiori de Vede -, iar ei ne-au transmis informații despre proiectul ERASMUS în care sunt parteneri.

După schimbul de bune practici şi de promovare a legăturile dintre noi, toți participanții au primit materiale editate de către Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, atât în limba engleză, cât și în limba română. Mult succes tuturor!

În Anul European al Competențelor, pregătim împreună lumea de mâine! 

Marinela Rușanu

Aurelia Bărbuț

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole