10.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, martie 2, 2024

Libertatea de exprimare și libertatea întrunirilor sunt garantate de Constituția României și nu pot fi îngrădite în niciun fel – Adrian Gâdea

Sănătate

PSD respectă Constituția României, în litera și în spiritul ei și, în acest sens, consideră că poporul român fiind suveran, cetățenilor săi trebuie să li se garanteze libertatea de a-și exprima public nemulțumirile față de cei aleși, fără a fi intimidați sub aspectul sancțiunii pedepsei cu închisoarea.

Astfel, PSD nu va vota proiectul de lege care, în forma actuală, înăsprește pedepsele pentru participanții la proteste publice.

https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L139&an_cls=2023

PSD nu susține propunerea legislativă inițiată de PNL, prin care se înăspresc sancțiune penale în cazul protestelor publice.

În forma actuală, proiectul de lege, intrat marți în dezbatere la Senat, este de natură să intimideze organizarea și participarea cetățenilor la demonstrații sau mitinguri de protest, fapt de natură să afecteze însuși fundamentul democrației

În cadrul dezbaterilor, parlamentarii PSD vor solicita eliminarea amendamentului propus de PNL, prin care cei care participă la proteste riscă să fie sancționați direct cu închisoarea, pentru că îndrăznesc să critice autoritățile publice sau decidenții politici.

Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PNL propune modificarea articolului 371 din Codul Penal, astfel încât tulburarea ordinii publice, inclusiv prin atingerea demnității persoanei să fie pedepsită cu închisoare între 1 an și 5 ani sau, pentru formele agravante, cu închisoare de la 2 la 7 ani.

În forma actuală, aceleași fapte se pedepsesc cu amendă sau cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole