20.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Înșelătorie prin telefon cu victime fermieri teleormăneni și prefectul județului Teleorman

Sănătate

Poliția Română a deschis un dosar de înșelătorie după ce mai mulți oficiali au căzut victime ai unei operațiuni de înșelătorie prin telefon, printre care și prefectul județului Teleorman, dl. Haralambie Epure, care a dus la escrocarea a cel puțin unei persoane, un fermier teleormănean. Făptașul își asuma identitatea secretarului general al guvernului, dl. Marian Neacșu, pentru a obține date de contact ale unor persoane pe care urma să le înșele folosind aceeași identitate falsă.

Prefectul județului Teleorman a explicat pentru postul Antena3 CNN cum s-a întâmplat totul:

„A sunat la secretariat, secretariatul mi-a făcut legătură. M-a întrebat, omul destul de protocolar. M-a sunat să mă întrebe ce facem, cum merg treburile prin județ, după care s-a interesat de fermieri. 

Am crezut că se interesează instituțional, ținând cont de problemele pe care le avem la momentul ăsta în țară cu prețul cerealelor, m-am gândit că în sensul ăsta vrea să discute.

Mai mult n-am discutat cu el și a vrut să ia legătura cu ei. N-am știut exact care e ideea”

Numerele de telefon și numele fermierilor teleormăneni obținute pe această cale au fost folosite mai apoi pentru a se încerca ecrocarea acestora, unul dintre ei fiind convins să doneze 1000 de euro pentru un caz social inexistent.

„Aveam cinci, șase apeluri pe telefon de la prefect. L-am sunat înapoi și mi-a spus că l-a sunat domnul Neacșu. L-am luat în serios. Cum să te sune secretarul general al Guvernului și să nu discuți. M-a sunat individul acela și mi-am dat seama că habar nu avea de problema asta cu cerealele. Mi-a spus „lăsați că până miercurea viitoare vin eu în teritoriu sau vă chem la mine, dar puteți să mă ajutați și pe mine cu o problemă? E un copil, la Geneva, la spital.

Eu fiind mai sensibil la copii, având nepoți, făcând în fiecare an dând sume mari la spitale de copii, i-am spus să-mi trimită un contract de sponsorizare. Între timp l-am sunat pe prefect și i-am spus că nu e Neacșu de la Guvern. L-am sunat după și pe domnul Neacșu să-i spun că se folosește cineva de numele său” – a declarat victima escrocului.

Autoritățile cercetează în continuare, până la această ora făptașul nefiind identificat.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole