12.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 30, 2024

ISU Teleorman – Bilanțul intervențiilor din minivacanța de 1 Mai

Sănătate

În vederea menținerii unui grad sporit de siguranță pentru cetățeni în perioada minivacanței de 1 Mai, zilnic, 200 de pompieri militari teleormăneni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și acordarea primului ajutor calificat, cu peste 30 de autospeciale de intervenție.

În perioada 29.04.2023, ora 08.00 – 02.05.2023, ora 08.00, efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit la 113 evenimente, astfel: pentru stingerea a patru incendii, dintre care două izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Negrenii Osebiți și Sericu, un incendiu la cablurile unui stâlp de electricitate din Piatra și un incendiu de vegetație uscată pe raza localității Poeni, la patru evenimente rutiere, produse pe raza localităților Buzescu, Islaz și Beuca, cu un număr total de cinci victime, pentru deblocarea a două uși de acces în locuințe în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate, o misiune pentru salvarea unor animale căzute înr-un canal, în localitatea Albești, la 98 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și la patru misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la evenimentele cu aglomerări de persoane.

Dintre misiunile menționate mai sus, amintim:

În data de 01.05.2023, în jurul orei 13.03, pompierii militari au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de izbucnirea unui incendiu la o locuință din localitatea Negrenii Osebiți. Pentru gestionarea acestui eveniment, la fața locului s-au deplasat trei echipaje de salvatori, din cadrul Punctului de lucru Dobrotești și de la Detașamentul de Pompieri Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, la nivelul a două dormitoare, o bucătărie și un hol, la elementele de mobilier și tâmplărie aferente acestora, precum și la nivelul acoperișului, realizat din lemn și tablă, pe aproximativ 70 mp. Flăcările au fost localizate și lichidate în limitele găsite, după aproape două ore de intervenție, pompierii reușind să salveze bunuri de peste 15000 de lei. Din păcate, pagubele înregistrate au fost destul de mari, de cca. 20000 de lei.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a locuinței.

La Sericu, în ziua de 30 aprilie 2023, în jurul orei 14.36, un incendiu a izbucnit la o locuință, la nivelul mansardei, cu pericol de distrugere a întregului imobil. Pentru stingerea acestuia au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Flăcările au fost localizate și lichidate în limitele găsite după aproape două ore, pompierii reușind să salveze bunuri de peste 150 000 de lei, constând în parterul locuinței și anexele din imediata apropiere. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 50000 de lei, reprezentând acoperișul imobilului pe aproximativ 200 mp și bunurile depozitate în mansardă.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost jocul copiilor cu focul.

RECOMANDĂRI! Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

– asigurați supravegherea permanentă a copiilor și nu lăsați la îndemâna lor mijloace de aprindere (brichete, chibrituri, lumânări, etc.);

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

– nu lăsați nesupravegheate, sub tensiune, aparatele electrice din locuință;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole