10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, februarie 21, 2024

Tăiem de la demnitari și ajutăm fermierii români! – Marcel Ciolacu

Sănătate

Vom reduce la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor, în timp ce sprijinim achizițiile de alimente de la producătorii români pentru toate instituțiile publice din România!

Fie că vorbim de hrana din spitale, de programele destinate elevilor în școli, mâncarea pentru bătrânii și copiii instituționalizați – toate instituțiile publice vor cumpăra doar produse românești de calitate. Principiile ”lanțului scurt de aprovizionare” vor fi introduse în ordonanța de urgență pe care Guvernul o va adopta în această săptămână. Fermierii români trebuie sprijiniți în mod direct de stat, la fel cum oamenii din această țară trebuie să aibă acces la produse bune și proaspete!

În același timp, mă bucur că am convenit ca împreună cu premierul Nicolae Ciucă să luăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor în zona publică. Și vom începe chiar de la cabinetele demnitarilor, unde numărul consilierilor va fi redus la jumătate!

De asemenea, vor fi luate măsuri care vor duce la o economie de peste 5 miliarde de lei la buget, după cum urmează:

– Reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii cu excepția achizițiilor necesare în sănătate și educație;

– Stoparea achizițiilor de mașini, mobilier și birotică, cu excepția celor pe fonduri europene;

– Stoparea angajărilor la stat;

– Prezența în maximum două consilii de administrație a unei persoane, în conformitate cu recomandările OCDE și jaloanelor din PNRR;

– Limite lunare de cheltuieli pentru fiecare minister în parte, stabilite de Ministerul Finanțelor;

Aceste măsuri alături de cele de reducere a cheltuielilor pe fiecare minister în parte vor aduce o economie însemnată la buget! Astfel ca vor rămâne mai mulți bani pentru investitii și pentru sprijinirea economiei

Marcel Ciolacu, Președinte PSD

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole