16.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

ISU Teleorman – 41 de evenimente, în ultimele două zile, pentru salvatorii teleormăneni

Sănătate

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 41 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 33 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, un incendiu la o casă de locuit din localitatea Gărăgău, un eveniment rutier produs pe centura ocolitoare a municipiului Alexandria, o intervenție pentru degajarea unor elemente de construcție, două misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, două activități de recunoaștere și o misiune de căutare a unei persoane dispărute.

Ieri, în jurul orei 08.50, pompierii militari teleomăneni au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, împreună cu SVSU Vârtoape cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, la stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Gărăgău. Au ars bucătăria cu mobilierul și aparatura aferente și acoperișul casei pe o suprafață de 5 mp. O femeie, în vîrstă de aproximativ 90 de ani, cu arsuri de grad 2/3 pe 20% din suprafața corpului, a fost transportată la Spitalul Municipal Caritas Roșiorii de Vede și ulterior transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Amplasarea necorespunzătoare a unui mijloc de încălzire față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat opt controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la unitățile administrative din localitățile Traian și Ștorobăneasa, precum și la operatorii economici din localitățile Alexandria și Turnu Măgurele. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 45.000 de lei.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                                                                Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole