10.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Greva profesorilor continuă – protest anunțat pentru marțea viitoare

Sănătate

Greva profesorilor continuă după eșuarea negocierilor. Soluțiile de avarie propuse de guvernanți nu au fost acceptate de sindicatele angajaților din învățământ. Guvernul a propus plata în două tranșe a sumelor de 2500 lei pentru personalul didactic și auxiliar și 1000 de lei pentru personalul nedidactic, în valoare totală de fonduri de peste 700 milioane de lei, o parte cu finanțare UE, sindicaliștii considerând măsurile doar o redenumire de prime.

„Răspunsul l-au primit la ultima acţiune de protest şi a fost un răspuns categoric: Nu. Noi am dat un răspuns la o acţiune la care au participat 14.000 de oameni în faţa Guvernului şi nu numai. S-a schimbat ceva radical între timp? Cu un pic de bani şi că au redenumit primele, îmi pare rău, dar nu asta aşteaptă colegii noştri”, – Marius Nistor, președinte al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat astăzi că vor începe luni discuțiile cu toate sindicatele, începând cu Educația, pentru următoarea lege a salarizării.

Profesorii au anunțat că pe lângă protestul de marți, în perioada 1-5 iunie greva va continua.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole