11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Ediția inaugurală Film în Sat 2023 s-a bucurat de un real succes la Islaz

Sănătate

  • Peste 1500 de participanți au participat la proiecții de film românesc și super concerte LIVE
  • Cei mici s-au putut bucura de ateliere de dezvoltare suținute de Cristina Toma, Rareș Florin Stoica, Ana Bănică și Fundația pentru Educație și Vocație

Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu” a organizat la Islaz, Teleorman, prima ediție a festivalului de artă „Film în sat” din 2023 , eveniment la care au participat peste 1500 de persoane. Pe parcursul celor două zile, publicul a avut acces gratuit la proiecții de filme românești, ateliere de dezvoltare personașă și concerte LIVE.

Participanții, veniți din mai multe orașe din România, au avut oportunitatea de a vedea o selecție de filme extraordinar de apreciate atât în țară, cât și la festivalurile internaționale. După înserat, atât vineri, cât și sâmbătă, sutele de participanți s-au bucurat de cea mai bună muzică live. Pe scena festivalului de artă au urcat în seara de 9 iunie Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase, în timp ce pe 10 iunie, publicul a avut parte de o generoasă porție de folclor prezentată de Subcarpați.

Asociația culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu” este recunoscătoare celor care au susținut atelierele pentru copii în cea de-a doua zi a festivalului. Astfel, cu ajutorul Cristinei Toma (atelier de pictură), lui Rareș Florin Stoica (atelier de teatru), Anei Bănică (pictură pe zid) și a Fundației pentru Educație și Vocație (atelier creativ) cei mici sunt de acum puțini mai bogați, având oportunitatea de a-și însuși aspecte importante care să le călăuzească dezvoltarea personală.

Festivalul a beneficiat de sprijinul tinerilor voluntari de la Liceul Teoretic „Marin Preda” care au adus un aport valoros pentru buna desfășurare a tuturor activităților din cadrul festivalului. Echipa de voluntari a fost coordonată de Daniela Spătaru.

Cu toate că autoritățile locale, mai precis Consiliul Județean Teleorman prin intermediul Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman, au făcut promisiuni de sprijin pentru organizarea festivalului, acestea nu s-au materializat. Concret, acestea au retras finanțarea evenimentului cu doar câteva zile înainte de eveniment. În pofida acestei situații, ogranizatorii, cu sprijinul Primăriei Islaz, au luat decizia de a continua demeresurile realizării ediției de la Islaz. Este important ca autoritățile locale din România să înțeleagă necesitatea și impactul pe care acest eveniment cultural îl are în dezvoltarea comunităților din mediu rural.

Asociația culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu” a demarat pregătirile pentru următoarea ediție din acest an. Detaliile vor fi disponibile pe https://filminsat.ro/.

***

Film În Sat poate fi urmărit pe Facebook, Instagram și YouTube.

***

Organizator: Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”

Sponsor principal: Titan Machinery

Sponsor: APAN Top Selection, Fundația Fan Courier

Parteneri media: Cărturești, Cinefan.ro, Agenția de carte, Agerpres, Iscoada, BookHub, Green Report

Cu sprijinul: Consiliul local și Primăria Islaz

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole