11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

Marcel Ciolacu este premierul desemnat după punerea în aplicare a rotativei guvernamentale dintre PSD și PNL

Sănătate

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat astăzi pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru poziția de prim-ministru al României după demisia lui Nicolae Ciucă, survenită ca punere în aplicare a rotativei guvernamentale dintre PSD și PNL. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă unde președintele României a fost acompaniat de premierul desemnat Marcel Ciolacu.

„Coaliția a decis în urmă cu un an și jumătate un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare, un model care a funcționat foarte bine și sunt încredințat că o va face și în continuare. România a depășit mai multe crize și datorită felului în care Guvernul condus până acum de Premierul Nicolae Ciucă a lucrat. Am trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Formalizarea rotației premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate a Coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize și ele au fost rezolvate. În aceste condiții, după consultările avute astăzi, îl desemnez pentru poziția de Prim-ministru al României pe Marcel Ciolacu, care trebuie să continue cu noul Guvern munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției.” – a declarat președintele Klaus Iohannis

Din partea PSD se pare că va exista o continuitate la conducerea ministerelor, Sorin Grindeanu și Alexandru rafila conducând cele două ministere importante, al transporturilor și al sănătății și în noua formulă guvernamentală. Echipa PSD ca fi formată din:

Transporturi – Sorin Grindeanu

Sănătate – Alexandru Rafila

Apărare – Angel Tîlvăr

Familie – Gabriela Firea

Muncă – Marius Budăi

Agricultură – Florin Barbu

Fonduri Europene – Andrian Câciu

Economie – Radu Oprea

Digitalizare – Bogdan Ivan

PNL a primit postul ocupat de Marcel Ciolacu ăn Parlament, Nicolae Ciucă devenind Președinte al Senatului. Echipa guvernamentală a PNL păstreză o parte din numele prezente și în guvernul Ciucă dar cu unele rocade pe posturi:

Interne – Cătălin Predoiu

Justiție – Bogdan Mateescu

Externe – Luminița Odobescu

Energie – Sebastian Burduja

Finanțe – Marcel Bolos 

Educație – Ligia Deca

Cultură – Raluca Turcan

Dezvoltare – Adrian Veștea

Mediu – Mircea Fechet

Rolul UDMR în noul guvern se negociază și la această oră în coaliția de guvernare.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole