13.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Respect pentru cei ce sunt “Păstrători ai Tradițiilor”

Sănătate

Însemnătatea acestei zile este una puternică. Este marea sărbătoare a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, este Ziua Universală a iei, pe care cu mândrie am admirat-o la Izvoarele, purtată de atât de mulți oameni, copii, tineri și bunici, dar și sărbătoarea Sânzienelor sau a Drăgăicii.

Domnule primar, Ghena Dan, domnilor consilieri, vă felicit pentru idea de a onora, într-o zi cu o asemenea încărcătură spirituală, munca de o viață a doamnei Ana Trifan pentru păstrarea celor mai frumoase obiceiuri și tradiții locale, pentru reînvierea unor tradiții aproape pierdute, pentru sârguința cu care a colecționat și salvat de la pieire costume populare autentice, dar și nenumărate obiecte care făceau parte din gospodaria tradițională a bunicilor nostri, obiecte pe care copiii noștri le pot vedea doar la muzeu sau în fotografii.

30 de ani de muncă laborioasa depusă cu dragoste și profund respect, fiind o culegătoare, promotoare, descoperitoare și susținătoare a tradițiilor, obiceiurilor, cântecelor și portului popular autentic teleormanean prin toată activitatea depusă în cadrul ”ANSAMBLULUI IZVORAȘUL”. Am acordat în această zi, cu onoare, Diplome de “Păstrători ai Tradițiilor” foștilor membri care au scris istoria acestui ansamblu emblematic pentru Teleorman.

Sărbătoarea Sânzienelor reprezintă un reper în afirmarea identității mai multor localități din Teleorman, dar se păstrează într-o formă autentică cu precădere în această zonă, acesta fiind unul dintre motivele prezenței mele în mijlocul comunității din Izvoarele.

Tradițiile nu mor pentru că există asemenea oameni minunați care pun în sufletele copiilor semințele iubirii și respectului față de tot ceea ce au construit generațiile bunicilor noștri.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole