17 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, mai 1, 2024

ISU Teleorman – 80 de evenimente pentru salvatorii teleormăneni

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 80 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 69 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, un accident rutier, produs pe raza municipiului Alexandria, fără victime, la care salvatorii au acționat pentru sablarea carosabilului și asigurarea măsurilor P.S.I, șapte incendii, dintre care un incendiu la o stivă de baloți de paie în localitatea Pietroșani, un incendiu la o butelie în localitatea Țigănești, un incendiu la o casă din localitatea Târnava, trei incendii de vegetație uscată și culturi de grâu în localitățile Viișoara, Fântânele și Stejaru și un incendiu la un autocamion în localitatea Fântânele, o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o intervenție pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil și o misiune în sprijinul SAJ Teleorman.

Ieri, în jurul orei 07.00, pompierii militari teleormăneni au intervenit cu o autospecială de stingere, o cisternă și o ambulață SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Târnava. Pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ trei ore. Au ars două camere, circa 80 mp din acoperișul casei și o anexă de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pompierii militari teleormăneni au fost solicitați duminică, în jurul orei 17.20, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la culturi agricole, în localitatea Stejaru. Colegii noștri au intervenit circa o oră cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului ce a avut drept cauză probabilă scânteile mecanice de la utilajul agricol, a ars o suprafaţă de aproximativ 10 hectare cultură de grâu şi aproximativ 16 hectare de mirişte.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat patru controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul agricol, din localitatea Tătărăștii de Jos. Colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 12 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 10000 de lei.

Crearea unei culturi preventive în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                                                                Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole