12.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

La Biblioteca Municipală „Gala Galaction” din Roșiori de Vede a avut loc atelierul: „Dezvoltă-ți competențele! Fii pregătit!”

Sănătate

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus, în discursul său din 2022 privind Starea Uniunii, ca anul 2023 să devină Anul european al competențelor, pentru a ne consolida competitivitatea, a ne concentra mai bine investițiile, a coopera cu întreprinderile, a corela nevoile acestora cu aspirațiile oamenilor și pentru a atrage talente pe continentul nostru.

Deoarece aici, la EUROPE DIRECT Teleorman, dorim să promovăm necesitatea dobândirii de noi competențe pe tot parcursul vieții, formării unor valori şi atitudini concentrate pe grija pentru viaţa personală şi a celorlalţi, dar având în vedere și importanța prevenirii şi limitării efectelor diferitelor situaţii de urgenţă, Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction” din Roșiori de Vede, a organizat ieri, 16 august, în prima zi a proiectului „Școala de vară”, atelierul: „Dezvoltă-ți competențele! Fii pregătit!”, coordonatorii atelierului fiind: plt. adj. Vasile Relu Epure, s.g.p. Adrian Ciobanu, darși voluntarii Diana Ștefania Zandar, Salma Alexandra Șerban și Iulian Ionuț Cojbîc din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Alexandru Dimitrie Ghica” al județului Teleorman.

Timp de peste două ore jumătate, cei 16 tineri cursanți au putut să învețe și să execute în mod practic tehnicile de acordare a primului ajutor (metoda Heimlich – metoda de dezobstrucționare a căilor aeriene, metoda PAS, acordarea primului ajutor în caz de stop cardio-respirator etc.), cum pot fi prevenite incendiile, care trebuie să fie comportamentul fiecăruia dintre noi în caz de incendiu, cutremur sau alte situaţii de urgenţă, cum se anunţă un eveniment la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, înţelegerea necesităţii de a-i ajuta pe cei apropiaţi în situaţii de urgenţă, beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Și pentru că ne aflăm deja la a treia ediție a Școlii de vară la ED Teleorman, a ținut să fie alături de noi și să transmită un mesaj de încurajare și de implicare domnul primar al municipiului Roșiori de Vede, ec. Valerică Gheorghe Cîrciumaru.

Mulțumim Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Alexandru Dimitrie Ghica” al județului Teleorman pentru colaborarea și implicarea în realizarea proiectului nostru!  

Deținerea competențelor relevante permite oamenilor să facă față cu succes schimbărilor de pe piața forței de muncă și să participe pe deplin la societate, dar și la democrație. Depinde de fiecare dintre noi să facem diferența!

Fii informat! Fii implicat! Fii pregătit! ÎmprEUnă construim viitorul Europei!

Aurelia Bărbuț, Marinela Rușanu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole