32.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, iunie 21, 2024
spot_img

SIMPOZION DEDICAT ZILEI INTERNAȚIONALE A PERSOANELOR VÂRSTNICE

Sănătate

Joi 28 Septembrie 2023, Instituția Prefectului Județului Teleorman împreună cu Primăria municipiului Alexandria au organizat, în Sala mare de ședințe a Consiliului Județean Teleorman, Simpozionul cu tema ,,1 Octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, prilej cu care, au fost prezenți și câteva zeci de pensionari și rezerviști militari (membri ai filialelor județene ale ANCMRR – ,,Mihai Viteazul” a MAI și ,,General David Praporgescu” a MApN), alături de alte zeci de pensionari din municipiul Alexandria (membri ai Alianței Județene a Pensionarilor Teleorman, Federației Sindicatelor Libere din Teleorman, Centrului Socio – Cultural ,,FEMINA” și ai Asociației Pensionarilor ,,ARMONIA” Alexandria).
La această activitate, devenită tradiție la nivelul județului nostru, Prefectul Județului Teleorman, domnul Haralambie EPURE i-a avut alături, ca invitați, pe reprezentanții administrației județene și locale, parlamentari, directori / șefi ai unor instituții deconcentrate sau ai unor organizații, dar și camarazi de-ai mei, președinții celor două filiale județene ale rezerviștilor militari teleormăneni uniți – Col.(r.) Liviu-Sorinel SANDU (MAI) și Lt.col.(r.) Ioan BRÎNCOVEANU (MApN), precum și Comandor (rtg.) Marin ȘTEFAN, președintele Filialei Județene Teleorman a ANVR (MApN și MAI).
Moderatorul activității a fost domnul Haralambie Epure care, după urarea de bun venit a prezentat Mesajul Prefectului județului Teleorman, cu acest prilej.
Apoi, rând pe rând, au luat cuvântul următorii:

 • Adrian-Ionuț GÂDEA, Președintele Consiliului Județean Teleorman;
 • Victor DRĂGUȘIN, Primarul municipiului Alexandria;
 • Maria STOIAN, deputat;
 • Petre CIOABĂ, Președintele Alianței Județene a Pensionarilor Teleorman ( și Președintele Seniorilor social-democrați din Teleorman);
 • Marian BADEA, rezervist militar;
 • Emilian VRĂJITOAREA, Președintele Seniorilor liberali din Teleorman ( și Prim-vicepreședinte la nivel național);
 • Col.(r.) Liviu-Sorinel SANDU, care a prezentat poziția rezerviștilor militari teleormăneni uniți din MAI și MApN. La problemele și doleanțele prezentate, domnul Prefect a solicitat, să-i fie înaintat cu celeritate, un material/document cu toate solicitările rezerviștilor militari, pentru a le înainta la ministerele de resort precum și Primului Ministru;
 • Maria LUNGOCI, fost lider al sindicatului femeilor din fosta întreprindere ,,Rulmentul”;
 • Carmen NEAȚĂ, Director al Filialei Județene de CRUCE ROȘIE Teleorman;
 • Comandor (Aviație) în retragere Marin ȘTEFAN, Președintele Fil.Jud. Teleorman a Asociației Naționale a Veteranilor de Război.
  Prefectul județului le-a mulțumit, fiecăruia, celor care au luat cuvântul și le-a răspuns, punctual, la întrebările ori problemele ridicate.
  Același lucru l-au făcut și Președintele C.J. Teleorman și Primarul mun. Alexandria, care au adus lămuriri și au făcut precizări față de problemele ridicate de unii vorbitori (dar în mod special, cu privire la faptele de corupție din unele spitale sau alte instituții ori problema drogurilor și insecuritatea elevilor din incinta unor instituții de învățământ preuniversitar din mun. Alexandria, și nu numai, probleme ridicate/afirmate de doamna Lungoci Maria).
  La finalul simpozionului, domnul Prefect a mulțumit tuturor pentru onorarea invitațiilor, le-a urat tuturor să aibă în continuare mulți ani de viață, cu sănătate și fericire alături de cei dragi, făcând precizarea că ușa dumnealui va fi permanent deschisă pentru toți seniorii și pensionarii care doresc să-i solicite sprijin în rezolvarea oricăror probleme și că se va implica de fiecare dată pentru rezolvarea lor.
  Toți cei prezenți ( dar și alte zeci de vârstnici din municipiul nostru) au primit invitații, semnate de primarul municipiului Alexandria, de a lua parte, în continuare, la manifestările organizate de municipalitate la un local, prilej de voie bună și socializare, în compania Ansamblului ,,Burnas” din Alexandria ( nu înainte de a face câteva fotografii, ca amintire, pe scările Prefecturii, la inițiativa camaradului meu, Sandu Liviu-Sorinel).
  Toți cei prezenți au apreciat calitatea activităților organizate de către Prefectura Teleorman și Primăria Alexandria, cu sprijinul Consiliului Județean Teleorman.

Felicitări, tuturor protagoniștilor!

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.
Aceasta a fost instituită la data de 14 decembrie 1990 de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106. Sărbătoarea vârstnicilor a fost iniţiată a fost inițiată anterior, în anul 1982.

Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Emilian ORODEL

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole