20.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

STOP, UMILIRII ȘI BATJOCORII LA ADRESA REZERVIȘTILOR MILITARI!

Sănătate

Urmare la alocuțiunea prezentată de către camaradul nostru, Col.(r.) Liviu-Sorinel Sandu (în cadrul Ședinței festive, dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice), la solicitarea prefectului județului Teleorman, domnul Haralambie Epure ( privind solicitările noastre, cu privire la inechitățile, nedreptățile și discriminările la adresa pensionarilor și rezerviștilor militari), zilele acestea, structurile noastre asociative i-au înaintat o ,,NOTĂ DE REVENDICĂRI” semnată de Col.(r.) SANDU Liviu-Sorinel ( în calitate de Președinte al Filialei Județene ,,Mihai Viteazul” Teleorman a ANCMRR din MAI și Președinte al Filialei 2 Alexandria a SCMD) și de către LT. Col.(r.) BRÎNCOVEANU Ioan, Președintele Filialei Județene ,,General David Praporgescu” Teleorman a CMRR din MApN.

În document se arată:
,, Rezerviștii militari teleormăneni uniți (MApN și MAI) se adresează conducerii partidelor de la guvernare, Guvernului României şi reprezentanţilor locali ai acestora, și VĂ SOLICITĂ IMPERATIV, următoarele:

  1. Scoaterea din P.N.R.R. a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;
  2. Înlăturarea imediată a nedreptăţilor făcute militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor prin:
  • 2.1 Adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă care să abroge:
  • art. 40 din OUG nr.57/2015;
  • art.VII din OUG nr.59/2017;
  • art.41 şi 84 din OUG nr. 114/2018,
    asigurandu-se astfel dezideratul LA FUNCŢII, GRADE, STUDII, CONDIŢII DE MUNCĂ EGALE = PENSII EGALE INDIFERENT DE ANUL PENSIONĂRII, eliminandu-se astfel încalcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului având drept consecinţă grave discriminări bazate pe diferenţa între generaţiile de pensionari;
  • 2.2 Actualizarea pensiei militare de stat, conform prevederilor art. 60 – cel iniţial, al legii nr. 223/2015 (,,Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la art.29, 30 şi 108 şi în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie), care reprezintă voinţa legiuitorului în conformitate cu jurisprudenţa Curţii Constituţionale (Decizia nr. 20/5.02.2000);
  1. Acordarea pensiei suplimentare bazată pe contribuţia voluntară a cadrelor militare în activitate, separat de pensia calculată potrivit legii, întrucât este reglementată în act normativ special şi este un drept câştigat, privat, inalienabil”

P. S. Menționez că un PROIECT cu textul acelei ordonanțe (de abrogare a celor trei ordonanțe neconstituționale), noi, rezerviștii militari teleormăneni uniți, l-am înaintat de mai multe ori, tuturor decidenților politici și militari, respectiv: miniștrilor apărării, internelor, muncii, prim-miniștrilor care s-au succedat la guvernare începând cu anul 2018 (inclusiv, dar mai ales/în mod special celor cu origini în județul nostru – Carmen-Daniela Dan, Liviu-Nicolae Dragnea ori Viorica Dăncilă…).
De la aceștia, precum și de la cei menționați, am primit numai răspunsuri cu … promisiuni de rezolvare …

========================
Domnilor decidenți politici și militari,

În ceea ce privește cele trei ordonanțe de urgență, toate neconstituționale și discriminatorii (și care nu-și justificau nici o … urgență) vă reamintim, că acestea au dus la batjocorirea, umilirea și discriminarea a foarte multe zeci de mii de pensionari militari români, din întreg sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională) lucru nemaiîntâlnit, nicăieri, în Europa și în lume!
Astfel, toate cele trei OUG-uri: 57/2015, 59/2017 și 114/2018 au fost date mișelește, în mod neconstituțional !
In condițiile abrogării Legilor pensiilor militare de stat (nr.164/2001 și nr. 179/2004), principiul Legii nr.223/2015 consta, tocmai, în calcularea pensiilor foștilor asistați social (deveniți sau redeveniți rezerviști militari) prin aplicarea datelor personale (de vechime, funcție, grad etc.) la venitul impozabil al celui care deținea, în anul 2015, funcția pe care o avusese beneficiarul la trecerea în rezervă.
Votată în unanimitate (excepție făcând deputatul Remus Cernea), Legea nr. 223/2015 a fost promulgată în luna iulie 2015, dar nu a fost niciodată aplicată, în această formă, deoarece s-a prevăzut aplicarea sa după data de 1 ianuarie 2016.
Legea nr. 223/2015 a fost, practic, desființată de către Direcțiile (Juridică și Financiară) ale MApN, prin strecurarea (în mod neconstituțional – pentru că doar Ministerul Muncii avea acest drept, până la data de 31 decembrie 2015) unei întregi ordonanțe, în 30 de articole ( prin odiosul – Art. 40) în OUG nr. 57 din 9 decembrie 2015 ( ordonanța care prevedea salarizarea bugetarilor pe anul 2016).
În continuare, procesul de batjocorire a pensiilor militare de stat, a fost definitivat prin introducerea unei noi ordonanțe, respectiv – OUG nr. 59/2017, care a condus, practic, la disoluția Sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, prin obligarea trecerii în rezervă a peste 20.000 de cadre militare, bine pregătite din MApN, MAI precum și din Servicii (SRI, STS, SPP și SIE), numai în perioada 6 iulie – 15 septembrie 2017. Inițiativa a aparținut (tot în mod neconstituțional, pentru că Ministerul Muncii nu mai avea acest drept, de la data de 1 ianuarie 2016), ministrului Muncii, Lia – Olguța Vasilescu (așa zisa LOV)
Textele celor trei OUG nr. 57/2015, nr. 59/2017 și nr. 114/2018 (fără să fi fost votate vreodată în Parlament!) au completat/modificat textul Legii 223/2015 (care practic, au golit-o de conținut…) și sunt aplicate nemijlocit, în toate deciziile de pensie, emise după data de 01. 07. 2017.
Rezultatul ( articolelor referitoare la pensiile militare, din cele trei ordonanțe – OUG nr.57/2015, nr.59/2017 și 114/2018) a fost, în mod vădit, legiferarea discriminării între rezerviști, între rezerviști și civili (în primul rând față de magistrați), introducerea triplei impozitări la rezerviști precum și încălcarea principiului “la muncă egală, drepturi egale”.
Ordonanțele nr. 57/2015, nr. 59/2017 și nr. 114/2018 sunt anticonstituționale și nelegale, deoarece acestea încalcă, flagrant, Decizia CCR nr.20/02.02.2000, (în Dosarul 5A/2000) precum și Decizia ICCJ nr.29/2011, care prevăd IDENTITATEA, DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC, DINTRE MAGISTRAȚII ÎN ACTIVITATE – PE DE O PARTE, MILITARII ȘI POLIȚIȘTII ÎN ACTIVITATE – PE DE ALTA, PRECUM ȘI ÎNTRE MAGISTRAȚII PENSIONARI ȘI REZERVIȘTII MILITARI !
Practic, magistrații și-au însușit, cu totul, Legea noastră – a pensiilor militare de stat, introducând aceste prevederi în legea lor – Legea nr. 303/2004 (și următoarele), cu acordul magistraților de la CCR, care au stabilit deplina IDENTITATE, motivând că ,,magistrații înfruntă aceleași riscuri și au parte de aceleași privațiuni, în timpul activității, ca și militarii” (!!??)
Rușinos, scandalos!

Ca să nu mai vorbim și de alte privilegii ori de unele drepturi (și sporuri )câștigate de …unii magistrați prin … unele instanțe, de-ale…lor (dar aplicabile TUTUROR magistraților!), bineînțeles, acordate, cu indulgență, tot de unii magistrați
( adică tot de ei…pentru ei…).
Este vorba de sumele colosale, de 1,3 miliarde de euro și încă 3,2 miliarde de euro, pe care le-au ,,câștigat” în instanțe și pe care statul român trebuie să le restituie ,,cu celeritate”
(de care se vorbește acum, public, în mass-media națională…ca urmare a unei note a Ministerului de Finanțe).
Și bineînțeles, să nu mai vorbim ( ba … toți rezerviștii militari știm și…trebuie să vorbim!), că zeci de mii de rezerviști și pensionari militari ( dar și alte zeci de mii de militari și polițiști în activitate), am intentat acțiuni în toate instanțele din România (dintre aceștia, numai din județul Teleorman, suntem câteva sute care am depus câteva zeci de acțiuni, individual ori în diferite grupuri), pentru neacordarea drepturilor legale ( lucru nemaiîntâlnit, nicăieri în lume) iar magistrații ni le-au respins pe toate…motivând că, deși avem dreptate, totuși statul nu ni le poate achitata că… nu sunt bani!?
Domnilor decidenți politici și militari, domnilor magistrați, noi – pensionarii și rezerviștii militari, vă somăm să nu vă mai bateți joc de noi, să încetați umilirea, batjocorirea și discriminarea noastră!

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE !
Purtător de cuvânt,
Col. (r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole