16.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

Pachetul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, combaterea evaziunii și echilibrare fiscală a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica – Marcel Ciolacu

Sănătate

Aprobăm două strategii naționale, cea de sănătate publică și cea de luptă împotriva infecțiilor nosocomiale. Alocăm și sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile solicitate de spitale.

Completăm cadrul legal în vigoare, astfel încât să acordăm și rezidenților indemnizații în funcție de numărul de gărzi efectuate.

Pachetul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, combaterea evaziunii și echilibrare fiscală a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica. Acum trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronatele și sindicatele ca să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu.

Este total neserios să venim cu alte modificări când de-abia acum legea de asumare a plecat către promulgare.

Aștept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile, având cadrul legal pentru a se face acest lucru.

Reforma pensiilor speciale a fost promulgată. Este cel mai greu și mai important jalon din PNRR de îndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă 3 miliarde de euro. Acum putem merge mai departe și avem nevoie vitală de banii europeni.

Marcel Ciolacu, Președinte Partidul Social Democrat

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole