15.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

ISU Teleorman – Accident feroviar la Peretu în noaptea trecută

Sănătate

În ultimele 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor, precum și pentru gestionarea optimă a celor 30 de situații de urgență produse la nivel județean. Cele mai multe misiuni desfășurate de colegii noștri au fost cele ale echipajelor SMURD, care au răspuns prompt la 21 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor calificat, urmate de intervențiile echipajelor de stingere, care au acționat pentru localizarea și lichidarea a șase incendii, de misiunile salvatorilor la două accidente rutiere, dintre care unul cu o victimă încarcerată, produse pe raza localităților Peretu și Cârlomanu și de o intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Dintre cele mai dificile evenimente gestionate în cursul zilei de ieri, a fost accidentul feroviar de la Peretu, unde un autoturism a fost lovit de un tren marfar, rezultând o victimă încarcerată. Solicitarea pentru a interveni la acest caz s-a realizat în jurul orei 21.10, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, motiv pentru care la fața locului s-au deplasat imediat trei echipaje de pompieri, din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman.

Echipajele de salvatori au găsit o victimă încarcerată, o femeie, în stop cardiorespirator, cu multiple traumatisme, pe care au eliberat-o rapid din caroseria deformată a mașinii și au predat-o echipajelor medicale. Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate de paramedicii SMURD și personalul SAJ Teleorman nu au avut un rezultat pozitiv, aceștia fiind nevoiți să declare decesul.

Misiunea pompierilor a continuat cu asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, iar autoritățile competente au preluat cazul pentru cercetări.

O altă intervenție dificilă a pompierilor teleormăneni a fost în localitatea Brebina, unde s-a acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la un depozit de furaje în care se aflau aproximativ 700 de baloți de furaje și un atelaj hipo. Focul a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de un cetățean, în jurul orei 00.37, care a solicitat ajutorul pompierilor militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede. Aproape patru ore a durat misiunea salvatorilor roșioreni pentru a stinge în totalitate incendiul, aceștia intervenind cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate mare. Ei au fost sprijiniți și de membrii SVSU din localitate, care au acționat cu un tractor multifuncțional, cu încărcător. Prin efortul conjugat al forțelor de intervenție profesioniste și al cetățenilor din acea zonă, s-a reușit salvarea de importante bunuri materiale și lichidarea incendiului în limitele găsite. Din primele verificări efectuate, a reieșit că focul a izbucnit din cauza unor artificii care au fost folosite în apropierea depozitului de furaje.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole