20.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

ISU Teleorman – 88 de misiuni ale pompierilor militari teleormăneni, în acest weekend

Sănătate

Salvatorii teleormăneni au avut un sfârșit de săptămână solicitant, perioadă în care au gestionat 88 deintervenții în situații de urgență, la nivel județean. Cele mai multe dintre acestea au constat în acordarea primului ajutor calificat, echipajele SMURD furnizând răspunsul prompt la 65 de solicitări primite din partea persoanelor aflate în dificultate.

În perioada de referință, echipajele operative au mai intervenit pentru stingerea a 19 incendii, dintre care unul izbucnit la o locuință din localitatea Albeni și 18 de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, la două accidente rutiere, produse pe raza localităților Roșiorii de Vede și Islaz, rezultate cu un număr total de trei victime, la o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru desfășurarea unui exercițiu, la un operator economic din orașul Zimnicea.

Dintre cele mai dificile intervenții ale pompierilor teleormăneni, menționăm incendiul izbucnit la o casă de locuit din localitatea Albeni, în ziua de duminică, la ora 01.33, cu pericol de propagare la mai multe construcții aflate în imediata apropiere. Intervenția rapidă a salvatorilor din cadrul Detașamentului Videle, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, a condus la localizarea flăcărilor în limitele găsite și la salvarea de importante bunuri materiale, apreciate la peste 55000 de lei. Imobilul la care s-a manifestat incendiul, ce era nelocuit la momentul intervenției, a fost afectat pe o suprafață de circa 25 mp, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 15000 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere, motiv pentru care acest caz a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În ultimele trei zile, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat 6 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul alimentației publice și comerțului, în municipiul Alexandria și în orașul Videle. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 15500 de lei.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole