21.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,A.D. Ghica” al județului Teleorman a organizat și desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în situația producerii unui accident feroviar

Sănătate

Astăzi, 31 octombrie, începând cu ora 12.00, în stația CFR Roșiori Nord, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,A.D. Ghica” al județului Teleorman a organizat și desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în situația producerii unui accident feroviar, în urma căruia un vagon cisternă, încărcat cu amoniac lichid, a deraiat și a luat foc, existând pericol de explozie.

Potrivit scenariului, pe lângă scurgerea de amoniac prin partea din spate a vagonului fisurat, incendiul amenința să se propage la vagoanele de marfă alăturate, printre care și la unul ce transporta motorină. La sosirea primelor echipaje de intervenție, au  fost găsite mai multe victime, care necesitau acordarea primului ajutor calificat și evacuarea într-o zonă de siguranță. Având în vedere numărul mare al persoanelor implicate în eveniment, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

În vederea rezolvării situațiilor tactice ale exercițiului, din cadrul unității noastre au acționat patru autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două echipaje SMURD, cu o ambulanță și o autospecială pentru victime multiple, un autocamion și o autospecială CBRN cu echipamentele specifice de decontaminare. În sprijinul pompierilor au intervenit mai multe echipaje medicale din cadrul SAJ Teleorman, de poliție, jandarmi și din cadrul celorlalte structuri cu atribuții de intervenție în cazul producerii unui accident feroviar în care sunt implicate substanțe periculoase.

Obiectivul principal al acestui eveniment a fost asigurarea unui răspuns coordonat de către structurile care acționează în cazul producerii unei astfel de situații de urgență, consolidarea, dezvoltarea şi integrarea capacităţilor operaţionale, cunoştinţelor colective, capabilităţilor şi resurselor autorităţilor, instituţiilor şi organizaţiilor care compun Sistemul Naţional pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (SNMSU) la nivel județean.

Le mulțumim tuturor participanților din cadrul instituțiilor implicate (CJSU Teleorman, CLSU Roșiorii de Vede, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Teleorman, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Teleorman, Serviciul de Ambulanţă al judeţului Teleorman, Serviciul Protecție Civilă CFR, Filiala de Cruce Roşie Teleorman, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, Autoritatea Județeană de Transporturi, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului, Distribuție Oltenia S. A., Compania Națională de Căi Ferate „CFR” – SA, Sucursala Regională CF Craiova, Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A., Societatea Naţională de Transport  Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A., Centrului Electrificare Roșiori, Structurile locale de utilități publice și Mass-mediei) pentru abordarea cu seriozitate și profesionalism a situațiilor tactice, fapt ce a condus la îndeplinirea obiectivelor propuse.

Suntem convinși că în cazul unor evenimente reale, toți cei implicați în gestionarea situației de urgență vor depune aceleași eforturi pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale ale cetățenilor!

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole