13.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

ISU Teleorman – Acțiuni de prevenire a incendiilor la nivelul gospodăriilor cetățenești

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, respectiv prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 48 de ore, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat șapte controale de specialitate la operatorii economici și instituțiile publice din localitățile Alexandria, Saelele și Lunca. Pe timpul acestor verificări, pompierii au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 15000 de lei.

Împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență din localitățile controlate, au fost realizate acțiuni de prevenire a incendiilor la nivelul gospodăriilor cetățenești și de informare a populației, pe timpul cărora au fost distribuite materialele de informare preventivă specifice campaniilor naționale – „Împreună pentru siguranță”, „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”.

În cadrul interacțiunilor avute cu cetățenii, colegii noștri le-au prezentat principalele cauze care au provocat majoritatea incendiilor izbucnite la locuințe sau în gospodării, astfel:

– scurtcircuitul: instalații electrice/prize defecte;

– coșul/burlanul de fum defect, necurățat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului;

– cenușă, jar sau scântei de la sistemele de încălzit;

– folosirea focului deschis în spații închise, în apropierea lichidelor inflamabile;

– amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzit.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de informare preventivă vor continua și în perioada următoare. „Stop incendiilor de locuințe!” este mesajul care trebuie să ajungă în această perioadă în casele tuturor teleormănenilor!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole