19.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Activitate intensă a polițiștilor teleormăneni pe parcursul acestei săptămâni

Sănătate

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 92 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 140 sancțiuni contravenționale în valoare de peste de 30.000 de lei, au reținut 5 de permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

Polițiștii teleormăneni au acționat preventiv-reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de polițiști

La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Teleorman – Compartimentul Urmăriri au desfășurat activități pe linie de mandate și persoane urmărite, context în care, pe raza municipiului Roșiori de Vede și comunei  Mârzănești au fost identificate două persoane (1. femeie cu vârsta de 40 de ani, domiciliată în municipiul Roșiori de Vede, condamnată la o pedeapsă cu închisoarea de 6 luni și 2 săptămâni pentru săvârșirea infracțiunii de furt; 2. bărbat în vârstă de 52 de ani, domiciliat în comuna Mârzănești, condamnat la o pedeapsă de 1 an, 2 luni și 20 de zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis)  împotriva cărora Curtea de Apel București, respectiv Judecătoria Alexandria au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Persoanele au fost încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Transporta material lemnos fără a respecta cantitatea înscrisă în documente

În ziua de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Rurală Lița au depistat un bărbat de 26 de ani, domiciliat în comuna Mihăești, județul Argeș, care conducea o autoutilitară pe DJ 546, cu care transporta material lemnnos pe raza comunei Lița.

Cu ajutorul unui specialist silvic s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla o cantitate mai mare cu 1,33 m3 material lemnos esență tei față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire a mărfii.

Ca urmare a abaterii constatate, polițiștii l-au sancționat contravențional pe conducătorul auto, fiind aplicată o amendă în cuantum de 1.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Turnu Măgurele.

Cantitate însemnată de pește, confiscată de polițiști

De asemenea, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Rurală Lița au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Izvoru, județul Argeș, în timp ce oferea spre vânzare pește, pe raza localității Lița, fără a deține documente legale de proveniență, documente din care să reiasă că aste autorizat să comercializeze pește și că autoutilitara pe care o conducea era autorizată în vederea efectuării transportului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, conform OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, întreaga cantitate de pește (119,35 kg pește din specia fitofag) fiind ridicată în vederea confiscării și predată Direcției Sanitare Veterinare  și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman pentru a dispune.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole