14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 50 de evenimente în ultimele 24 de ore

Sănătate

Astfel, la data de 9 ianuarie a.c., polițiștii au intervenit la peste 50 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 46 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

Ieri, la nivelul județului au fost înregistrate două accidente rutiere în urma cărora o minoră a fost ranită grav, la Brânceni, iar un bărbat a necesitat îngrijiri medicale, fiind ușor rănit, în urma unui eveniment rutier produs în localitatea Gălăteni.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii. De asemenea, în ceea ce privește circulația copiilor pe drumurile publice, polițiștii teleormăneni recomandă tuturor cetățenilor să îi supravegheze atent în procesul de traversare a străzilor, scopul principal fiind protejarea vieții acestora. Siguranța copiilor în trafic este una dintre prioritățile poliției teleormănene, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Rutier desfășurând doar anul trecut nu mai puțin de 38 de acțiuni de informare și prevenire, în încercarea adoptării unui comportament responsabil în trafic de către micii participanți.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat două infracțiuni – conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului – la Zimnicea, activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 55 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 24.000 de lei, totodată fiind reținute șase permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal, în cazul unui conflict izbucnit pe fondul consumului de băuturi alcoolice, într-o familie din municipiul Roșiori de Vede.

Ieri, în jurul orei 20:30, la Alexandria, în cadrul unei acțiuni organizate în vederea combaterii fenomenului infracțional și creșterii siguranței stradale, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din localitate, care, în timp ce se afla într-o sală de jocuri, avea asupra sa un cuțit cu lungimea totală de aproximativ 42 cm, obiect ridicat în vederea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Roșiori de Vede și Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat, pe raza comunei Vedea, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Roșiori de Vede, pe numele căruia Judecătoria Roșiori de Vede a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea – 2 ani și 9 luni – pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală și mărturie mincinoasă. Bărbatul a fost încarcerat.

Depistat conducând un autovehicul, deși nu poseda permis de conducere și ar fi consumat alcool

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Zimnicea au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului și efectuează cercetări.

La data de 10 ianuarie 2024, în jurul orei 01:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Zimnicea, polițiștii au făcut semnal de oprire unei autoutilitare al cărei conducător auto a ignorat semnalele polițiștilor și și-a continuat deplasarea pe DN 51, în direcția comunei Izvoarele.

După aproximativ 20 km, echipajul a reușit oprirea autoutilitarei, fiind identificați conducătorul auto – bărbat în vârstă de 37 de ani – și pasagerul – bărbat în vârstă de 50 de ani, ambii din comuna Izvoarele.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole