11.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, mai 1, 2024

ISU Teleorman – Controale pe linia apărării împotriva incendiilor, la unitățile sanitare, unitățile de cult și operatorii economici din domeniul alimentației publice, de pe raza localităților Alexandria și Balaci

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 24 de ore, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat cinci controale pe linia apărării împotriva incendiilor, la unitățile sanitare, unitățile de cult și operatorii economici din domeniul alimentației publice, de pe raza localităților Alexandria și Balaci. În urma verificărilor, au fost constatate o serie de deficiențe, motiv pentru care au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale: 12  avertismente și două amenzi în cuantum de 52500 de lei.

Cea mai mare sancțiune, în cuantum de 50000 de lei, a fost aplicată unei unități sanitare private din municipiul Alexandria, care funcționa fără obținerea autorizației de securitate la incendiu. Cu suma de 2500 de lei a fost sancționat un operator economic din domeniul alimentației publice care nu a dispus măsurile necesare verificării mijloacelor de primă intervenție, conform reglemetărilor și normelor tehnice ale acestora.

Pe timpul controalelor au fost avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor unde își desfășoară activitatea fiecare operator economic și funcționarea sistemelor de detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor. Totodată, pe timpul acțiunilor preventive au fost instruite persoanele responsabile în domeniul P.S.I., atât asupra modalităților de coordonare a evacuării în cazul producerii unor situații de urgență, dar și asupra utilizării mijloacelor de primă intervenție.

Reamintim faptul că prevenirea situațiilor de urgență reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale instituției noastre, aspect realizat atât prin intermediul activităților de informare preventivă, cât și prin intermediul acțiunilor de control. Astfel, activitatea inspectorilor de prevenire are un caracter permanent, iar aceste verificări se organizează continuu, nefiind limitate la anumite categorii de obiective.

În perioada de timp menționată mai sus, efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman au intervenit pentru stingerea unui incendiu de locuință în localitatea Suhaia, la un accident rutier produs pe raza municipiului Alexandria, în urma căruia a rezultat o victimă și la 27 de misiuni SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Mai multe date cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul https://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-si-informatii/buletine-informative-si-comunicate-de-presa.

    Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole