13.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

IPJ Teleorman – Polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 300 de evenimente la sfârșitul săptămânii trecute

Sănătate

Polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 300 de evenimente în weekendul trecut, dintre care nu mai puțin de 276 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada menționată, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere în urma cărora patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind ușor rănite.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat șase infracțiuni, dintre care – conducere fără permis (Lisa) și conducere sub influența alcoolului (Viișoara, Drăgănești de Vede, Măgura, Lisa) –activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 380 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 157.000 de lei, totodată fiind reținute 24 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la cinci astfel de solicitări, fiind întocmite dosare penale.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM,

DEȘI AR FI CONSUMAT ALCOOL

Polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Zimnicea au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 71 de ani, din municipiul București, depistat în timp ce coinducea un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 12:30, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident de circulație pe DN 51A, pe raza localității Viișoara.

Un bărbat de 71 de ani, din municipiul București, ar fi condus un autoturism pe raza comunei Viișoara și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind carosabilul, în urma evenimentului rutier nefiind înregistrate victime omenești.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

CERCETAȚI PENTRU ÎNCĂIERARE, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dobrotești au dispus reținerea a șapte bărbați din comuna Olteni, cu vârste cuprinse între 25 și 51 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încăierare.

Activitatea infracțională reținută în sarcina persoanelor bănuite constă în aceea că, la data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 21:30, folosindu-se de obiecte contondente, s-au lovit reciproc, în urma unui scandal izbucnit pe fondul unor discuții avute în afara teritoriului României.

În urma administrării probatoriului, la data de 22.01.2024, față de șapte dintre persoanele cercetate a fost dispusă măsura reținerii, bărbații fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentați instanței de judecată.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole