11.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

Echipa EUROPE DIRECT Teleorman a vizitat o Școală-ambasador a Parlamentului European

Sănătate

Se întâmplă să uităm cu ușurință că democrația este realizată de oameni și că depinde de fiecare dintre noi să întărim această valoare fundamentală care este baza modului de viață european.

Pentru că noi credem în democrație și dorim să-i dăm un sens real în perspectiva alegerilor europene, astăzi, 13 februarie, am vizitat Liceul Tehnologic „Ion Barbu” din municipiul Giurgiu, o instituție cu statut de școală europeană și școală-ambasador a Parlamentului European.

La lecția de informare europeană au participat elevii claselor a XII-a A și a XII-a B, cu care am vorbit despre instituțiile și prioritățile Uniunii Europene, despre importanța votului și puterea acestuia, indiferent din ce țară a Uniunii Europene provenim, despre necesitatea exercitării acestui drept, cu atât mai mult cu cât tinerii participanți la dialog vor vota, anul acesta, pentru prima dată.

Împreună am vizitat platforma trUE – Adevărul gol-goluț”pentru a învăța cum să combatem dezinformarea, dar și site-ul împreuna-in.eu, un proiect al Parlamentului European, dedicat implicării unui număr cât mai mare de persoane în viața democratică a Europei și, în special, participării la votul pentru alegerile europene din 2024.

Ne bucurăm că și în județul Giurgiu am descoperit tineri interesați de valorile europene, dornici să participe la construirea viitorului Europei și, extrem de important, hotărâți să-și exercite dreptul la vot.

Și așa cum procedăm de fiecare dată, am premiat cel mai activ tânăr, ales (cum altfel?) prin vot democratic și anume elevul Steven Mario RUSNAC, din clasa a XII-a A. Felicitări, Steven!

Mulțumim colaboratorilor și partenerilor noștri: prof. Mihaela Cîrjaliu – directorul liceului, prof. Stelică Toban – director adjunct, prof. Elena Ciobănoiu – consilier educativ, prof. Dorina Popa – diriginte clasa a XII-a A și prof. Octavia Scarlat – diriginte clasa a XII-a B, pentru implicare și sprijin!

Forța Uniunii Europene stă în unitate! O Uniune care reușește împrEUnă!

Aurelia BĂRBUȚ, Marinela RUȘANU

Foto: Tedy STÎNGĂ

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole