20.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

ISU Teleorman – Două incendii în ultimele 24 de ore, aceeași cauză probabilă de izbucnire – aparatul de gătit

Sănătate

Subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat, în ultimele 48 de ore, un număr de 41 de situații de urgență, dintre care două au fost pentru stingerea incendiilor, 37 pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, o intervenție în sprijinul echipajelor SAJ Teleorman și o misiune de recunoaștere la un obiectiv socio-economic din zona de competență.

Două incendii, aceeași cauză probabilă de izbucnire – aparatul de gătit

Din cauza unui aparat de gătit amplasat în apropierea materialelor combustibile, luni, în jurul orei 14.00, în localitatea Țigănești, a izbucnit un incendiu la o anexă gospodărească care amenința să se extindă la casa de locuit aflată în imediata apropiere. Intervenția promptă a colegilor noștri, de la Detașamentul de Pompieri Alexandria, cu două autospeciale de stingere și o ambulață SMURD, a condus la localizarea și lichidarea focului în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale estimate la peste 200.000 de lei.

La Zimnicea, în cursul zilei de 04 martie, în jurul orei 15.10, un incendiu a izbucnit la o casă de locuit. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Flăcările au fost stinse în mai puțin de 30 minute, pompierii reușind să salveze locuința. Au ars sau au fost deteriorate un aragaz, o hotă, o tigaie, pereții și tavanul camerei pe o suprafață de circa 20 mp. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de un aparat de gătit lăsat neupravegheat.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, atragem atenția tuturor gospodinelor să manifeste prudență în activitățile pe care le desfășoară și să respecte următoarele recomandări:

– nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;

– după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul;

– nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;

– curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Mai multe date cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul https://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-si-informatii/buletine-informative-si-comunicate-de-presa.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole