14.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img
spot_img

Victor Drăgușin anunță extinderea serviciilor de transport public către toți beneficiarii reali din Zona Metropolitană Alexandria

Sănătate

Victor Drăgușin, primarul Alexandriai a anunțat astăzi că avut loc prima și cea mai importantă întâlnire cu primarii teleormăneni alături de care constitui ADI Zona Metropolitană Alexandria.

În cadrul întâlnirii s-a propus într-o primă etapă, imediat după parcurgerea tuturor pasilor legali să se extindă transportul public urban și în zona metropolitană în prima coroană de localități, în ceea ce este de fapt zona funcțională a Alexandriei.

Victor Drăgușin a declarat:

„Mulți dintre cei care locuiesc în aceste comune lucrează în Alexandria, mulți copii sunt încă de mici aduși la grădinițe și școli la Alexandria de părinții lor care muncesc aici, tinerii vin la licee în Alexandria, micii producători care comercializează diverse produse agricole vin să le vândă în piața din Alexandria, toate instituțiile publice de care oamenii au nevoie (Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Sănătate, ANAF, AJOFM, ect) sunt în Alexandria, pentru servicii medicale vin la doctori sau spital tot în Alexandria, pentru cumpărături oamenii vin la Alexandria.”

Primăria Alexandria a reușit să achiziționezeze cu fonduri europene 10 autobuze electrice moderne și sigure, prima propunere a primarului Victor Drăgușin către structura asociativă a fost extinderea transportului public urban, electric, ieftin, sigur și modern și către localitățile partenere, primari teleormăneni prezenți fiind de acord. Alte obiective pe care și le-au propus pentru noua structură sunt cele care vor conduce la dezvoltarea economică a zonei prin scrierea, depunerea și accesarea de fonduri europene pentru proiecte mari, dar și atragerea tuturor fondurilor pentru care suntem eligibili, din surse guvernamentale și județene.

La întâlnirea de astăzi au participat primari din comunele:

Vitănești, Măgura, Orbeasca, Poroschia, Tigănești, Ștorobăneasa, Nanov, Buzescu,

Mârzănești – face parte conform legii din coroana 1 de localități, nu a ajuns la întâlnirea de astăzi

Mavrodin – face parte conform legii din coroana 1 de localități, nu a ajuns la întâlnirea de astăzi.

Legea nr. 246/2022 a fost adoptata ”în scopul dezvoltării coerente şi durabile a unor arii teritoriale urbane şi rurale integrate din proximitatea (…) municipiilor reşedinţă de judeţ (…) ”

spot_img
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img

Ultimele Articole