15.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 17, 2024

ÎNTÂLNIRE CU ASOCIAŢIILE C.A.R.P. DIN TERITORIU

Sănătate

A intrat în tradiţie ca, periodic, să se organizeze la sediul As. C.A.R.P. Alexandria,  întâlniri cu membrii Consiliului Director, ai Comisiei de Cenzori şi directorii economici din asociaţiile de pe raza Judeţului Teleorman. Sunt asociaţii afiliate la Federaţia Naţională Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România.  Contactele care au avut loc până acum, cu factorii de decizie, arată faptul că discuţiile purtate reprezintă  un bun prilej de a aduce în atenţie ultimele noutăţi în materie de legislaţie, de informare reciprocă a activităților desfăşurate, o bună ocazie de dezbatere a problemelor concrete de creditare care apar în contactul cu membrii.

     După limitările impuse de Coronavirus în prima parte a anului privind deplasarea în teritoriu, acum prin eliminarea unor măsuri restrictive, fără să lăsăm garda jos, s-a putut relua contactele umane la nivelul asociaţiilor. Urmând tradiţia, s-a reuşit ca în luna iulie 2020, să aibă loc o şedinţă de lucru a Filialei Judeţene Teleorman a Federaţiei Naţionale Omenia. Întâlnirea a fost iniţiată de dna. ing. Drăguşin Gherghina, preşedinte al Asociaţiei Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Alexandria, membră a Consiliului Director al F.N. Omenia. Oaspeți au fost invitaţi, la început, să viziteze sediului  unde  au constatat că spaţiile de birouri sunt riguros compartimentate, cele două săli de aşteptare sunt încăpătoare, sistemul antiefracţie şi de supraveghere video este unul modern, toate cele patru casieri au seifuri unde se păstrează a parte din încasările din timpul zilei, sumele importante fiind depuse în casieria centrală. Sunt investiţii importante dar necesare într-o asociaţie cu peste 12.000 de membrii. Colegii din teritoriu au văzut la ,,lucru’’ cea mai importantă realizare a semestrului I din 2020,: programul informatic XSoft, implementat în luna februarie, de mare ajutor în activitatea de zi de zi. Fiind un program complex acesta a stârnit interes şi a generat discuţii.

        Partea a doua a întâlnirii a avut loc în atmosfera intimă a Clubului Pensionarilor, unde s-a păstrat distanţarea socială impusă de pandemie. Participanţii la şedinţă: preşedinte dna ing. Drăguşin Gherghina, având alături o parte din echipă: Dragnea Constantin, vicepreşedinte, Vasilescu Rodica, preşedinte comisia de cenzori şi  Lungana Dan, director economic de la As. C.A.R.P. Alexandria; dl. ec. Eana Ioan preşedinte, dna  Saioc Georgeta, contabil şef şi dna Vaselin Georgeta, preşedintele comisiei de cenzori de la CARP Roşiorii de Vede; dl. Paul Mihai, preşedinte CARP Zimnicea, au prezentat fiecare aspecte specifice din activitatea asociaţiilor, măsurile  care s-au luat pentru respectarea prevederilor din ordonanţele militare, ca totul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. De exemplu: în primul semestru la Asociaţia C.A.R.P. Alexandria, urmare a solicitărilor oamenilor valoarea împrumuturilor acordate  s-a ridicat la au suma de 12.027.400 lei, numărul beneficiarilor fiind de 2.440 iar 647 membrii au primit ajutoare ocazionale, acţiune care se continuă. La asociaţia din Roşiorii de Vede, datorită măsurilor adoptate de către Consiliul Director, semestrul întâi s-a încheiat cu un excedent în sumă de 144.043 lei. De la Zimnicea veştile comunicate de dl preşedinte Paul Mihai privind activitatea desfăşurată în rândul celor 3.086 membrii sunt mulţumitoare; s-a făcut un pas important legat de sediu, primăria oraşului acordând două apartamente pentru asociaţie pe o perioadă de 10 ani, ceea ce permite unele investiţii privind amenajările interioare.  Cei prezenţi au evidenţiat faptul că, dacă la Alexandria s-a ţinut Adunarea Generală, unde s-au adoptat hotărâri importante, la asociaţiile din Roşiorii de Vede şi Zimnicea nu au avut loc aceste întruniri. Motivul: numărul  de reprezentare la adunare a delegaţilor din teritoriu este mai mare decât norma permisă de constituire a unui grup de persoane într-un spaţiu închis. Au fost aduse discuţie şi alte probleme de larg interes. Cei prezenţi au fost informaţi de dna Drăguşin că, pe data de 24 iulie 2020, va avea loc şedinţa Comitetului Director al Federaţiei Naţionale  Omenia şi a prezentat  ordinea de zi.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole