15.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, mai 8, 2024

De ce nu retrag partidele politice sprijinul aleșilor locali care trădează?

Sănătate

Sub acest generic am stat de vorba cu mai multi edili sefi din Teleorman. Dupa cum se stie, a devenit o obisnuinta ca pe ultima suta de metri, inainte de un nou scrutin electoral pentru alegerile locale, numerosi consilieri locali, judeteni si, ce este mai grav, in dispretul electoratului care i-au votat declara public ca au schimbat partidul si candideaza la alegerile care urmeaza, de regul in timp scurt, sub alta sigla. Asta se intampla din totdeauna in politica romaneasca post-decembrista, devenind o obisnuinta. Si este o obisnuinta, pentru ca stiu ca partidele sub sigla carora au reprezentat electoratul tomp de 3 ani si 7-8 luni de zile, nu le retrage sprijinul politic sa piarda mandatul. De ce nu le retrag partidele sprijinul? Simplu dar imoral: merg pe premisa ca mai sunt 2-3 luni pana la alegeri si nu se mai deranjeaza ele, conducerile de partid sa emita acte cu valoare legislativa. Si uite-asa, boala s-a acutizat si a devenit o cangrena a politicii romanesti. Si cei care se vad inselati sunt alegatorii.
Iata ce ne-au raspuns edilii-sefi din localitatile urbane teleormanene…

  • Petre Parvu, Zimnicea:” Ati ridicat o tema extrem de interesanta si de actualitate. Din fericire, la mine la Zimnicea nu am astfel de cazuri in actualul consiliu local. Dar asta nu inseamna ca nu ma deranjeaza aceste gesturi. Pentru mine, acesti traseisti nu vin in Consiliul local pentru a respecta alegatorii care le-au dat votul. Ei vin pentru bani, sa nu ne ascundem dupa cires! Mai grav este situatia cu primarii care tradeaza. Partidele au investit in ei, si ei, ca niste tradatori ce sunt, pleaca in timpul mandatului. De ce partidele nu le retrag sprijinul? Exact din motivul intuit de dumneavoastra: merg pe principiul ca „mai este o luna, doua si asta nu inseamna mare lucru. Din punctul meu de vedere, partidele trebuie sa faca front comun si sa le ridice imediat calitatea de membru in consiliul local sau primar cand se dovedeste ca au trecut la alt partid, prin declaratii publice.”
Petre Parvu, Zimnicea
  • Carciumaru Valerica-Rosiorii de Vede:” Sunt total impotriva unor astfel de gesturi. Eu, dupa cum bine stiti, am ramas in acelasi partid de la infiintare pana in prezent. Sunt total impotriva unor astfel de metode care au adus o imagine proasta asupra intregii clase politice. Si va declar raspicat: Eu am vrut sa inoiesc partidul cu oameni tineri, de valoare, care sa aduca un suflu nou si plus-valoare. M-am lovit de refuzul multor tineri tocmai din acest motiv ca intreaga clasa politica romaneasca da dovada de neseriozitate tocmai din cauza acestor traseisti. Partidele trebuie sa faca ceva si in 24 de ore sa le ridice mandatele de consilieri si primari celor care aleg in mod public sa tradeze. Numai asa vom reduce cazurile de traseisti in politica romaneasca.”
- Reclamă -

Articole pe același subiect

1 COMENTARIU

  1. Meteahna veche in politica romaneasca. O larga majoritate dintre consilierii locali si judeteni habar nu au de doctrina si ideologia partidului cara l-a nininalizat pe liste. Un procent ridicat sunt la al treilea sau al patrulea mandat iar la capitolul realizari, atrageri de fonduri sau proiecte pentru urbe abia le poti numara pe degete. In schimb se remarca, majorari de lefuri la functionarimea din primarii, angajari pe orice alt criteriu decat cel al competentei. Migratia trebuie starpita prin lege. Dar, cine sa verifice toate matrapazlacurile alesilor ? Curtea de conturi „capusata” si ea de politruci gen, Badalau, Ilie Sarbu si alti neica nimeni ascunsi in posturi calde si bine remunerate la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole