5.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Jurnalul intervențiilor ISU Teleorman

Sănătate

În ultimele 24 de ore, salvatorii teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 32 de evenimente, după cum urmează:

✅ 16 intervenții ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

✅ un accident rutier fără victime, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor;

✅ o intervenție în sprijinul echipajului medical SAJ pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate;

✅ 5 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;

✅ 4 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;

✅ o misiune de ridicare, transportare și distribuire materiale de protecție împotriva virusului SARS-CoV2;

✅ 4 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

În cursul zilei de ieri, pompierii militari teleormăneni au participat la 14 verificări, în cooperare cu IPJ, IJJ, DSP și ITM, în municipiul Turnu Măgurele și orașul Zimnicea, aplicând 5 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Reamintim cetățenilor că ieri au fost înregistrate 3130 de noi cazuri de infectări cu virusul SARS-COV-2 la nivel național, dintre care 67 în județul nostru.

Cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu noul coronavirus este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:

⭕️purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Masca trebuie purtată astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;

⭕️igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

⭕️evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Acțiunile de control privind respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

𝗙𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁!
Solicităm populației anunțarea pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor ori mediul înconjurător. Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Biroul de presă al ISU Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole