15.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 17, 2024

ANAF: Programul TEZAUR continuă

Sănătate

Românii pot subscrie începând de marți, 17 noiembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 14 decembrie 2020.
Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.
Rata dobânzii este de 3,5%- 1 an, 3,75%- 2 ani, 4,00%- 3 ani, fără plafon individual de subscriere.
Titlurile de stat pot fi cumpărate: de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 17 noiembrie-11 decembrie 2020; de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 17 noiembrie-10 decembrie 2020 în mediul urban și în perioada 17 noiembrie – 12 decembrie 2020 în mediul rural.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.
Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.
Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.
De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia se publică pe: http://www.mfinante.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro,https://www.posta-romana.ro

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole