12.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Președintele C.J. Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea: „Vrem să ne asigurăm că lucrurile sunt în regulă și să sperăm că numărul pacienților cu covid va scădea. V-am rugat (n.n. pe jurnaliști) să fiți partenerii Consiliului Județean și să informați cetățenii. Acest lucru îl fac și acum.”

Sănătate

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, a susținut marți, 17 noiembrie, începând cu ora 11.00, o conferință de presă cu tema „Situația spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean Teleorman, în contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19”.
Cu această ocazie, jurnaliștii au fost informați că luni, 16 noiembrie, președintele Adrian Ionuț Gâdea s-a întâlnit cu managerii celor 3 spitale subordonate C.J. Teleorman, cărora le-a cerut să se ocupe în mod deosebit de asigurarea condițiilor optime și să fie ocupate toate posturile de cadre de specialitate.
„Aducem la cunoștința cetățenilor județului că aparatura spitalelor nu are probleme, iar buteliile de oxigen sunt încărcate de firme autorizate.”
Toate cele 3 spitale aflate în subordinea C.J. au autorizație I.S.U., cu excepția aripii vechi a Spitalului Poroschia.
La Secția U.P.U a Spitalului Județean de Urgență Alexandria există medici infectați cu covid, iar un altul s-a pensionat. În urma discuției pe care Adrian Ionuț Gâdea a avut-o cu secretarul de stat Raed Arafat, la această unitate sanitară au fost detașați doi medici.
Președintele Consiliului Județean Teleorman a subliniat faptul că încă de la începutul pandemiei, CJ a alocat sprijin financiar celor 3 spitale din subordine și că mai există încă două solicitări pentru un astfel de sprijin. Aceste solicitări vor fi analizate, pentru a oferi susținerea solicitată de cele două primării (Turnu Măgurele și Videle).
Adrian Ionuț Gâdea le-a cerut managerilor să fie verificate toate circuitele din spitale, pentru a nu se ajunge la situația de la Piatra Neamț: „Astfel, s-au verificat toate echipamentele electrice, medicale, iar acestea sunt în stare bună. Dacă va fi nevoie de intervenție, managerii vor primi tot sprijinul C.J.”
Președintele a specificat: „Este normal să informez presa, iar dvs. să informați populația despre activitatea și măsurile luate. E bine ca teleormănenii să fie informați despre activitatea C.J.”.
După expunerea celor menționate mai sus, Adrian Ionuț Gâdea a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști, cărora le-a spus că în ceea ce privește agentul termic, nu există probleme.
„A avut loc o întâlnire și cu colegii primari ai localitățile unde sunt spitale și nu au fost semnalate probleme, toate instalațiile sunt verificate, iar managerii spitalelor sunt informați zilnic”, a spus președintele C.J., adăugând că în conformitate cu contractele încheiate, „firme de mentenanță fac periodic verificarea echipamentelor medicale. Sunt firme specializate, care asigură bunul mers al acestor echipamente.”
Întrebat dacă există posibilitatea transformării unei alte unități sanitare în spital- suport covid, în situația în care numărul bolnavilor va crește, Adrian Ionuț Gâdea a răspuns: „Nu-mi doresc acest lucru, eu vreau ca numărul cazurilor să fie în scădere. Dacă va fi nevoie de un alt spital-suport covid, vom discuta cu specialiștii. Nu e suficient doar să stabilești, ci să asiguri și resursa umană, financiară, echipamentele necesare pentru un astfel de spital. Facem o analiză și vom drămui fiecare bănuț în lupta cu această pandemie”.
Una dintre întrebările care i-au fost puse a fost în legătură cu situația din piețe, iar președintele C.J. a răspuns: „Este o problemă importantă. Am avut o discuție cu colegii primari și s-a găsit o soluție temporară. Poți sta afară până la -2, -4 grade, dar nu mai mult. Piețele au fost deschise de la începutul pandemiei, în starea de urgență, iar acum, în starea de alertă, sunt închise. S-au amenajat în exteriorul halelor mese, dar când vremea se va înrăutăți, sper să fie luată decizia ca aceste piețe să fie deschise”.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, a încheiat astfel conferința de presă: „Vrem să ne asigurăm că lucrurile sunt în regulă și să sperăm că numărul pacienților cu covid va scădea. V-am rugat (n.n. pe jurnaliști) să fiți partenerii Consiliului Județean și să informați cetățenii. Acest lucru îl fac și acum.”

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole