16.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Raportul de activitate al pompierilor militari teleormăneni

Sănătate

Misiuni ale pompierilor militari teleormăneni

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat în ultimele 24 de ore la un număr de 40 de evenimente, după cum urmează:

✅ 27 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

✅ un incendiu, izbucnit la o anexă gospodărească din localiattea Poiana;

✅ o misiune de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la instalația unui stâlp de electricitate în localitatea Segarcea Vale;

✅ 5 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;

✅ 6 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

În cursul zilei de ieri, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman împreună cu personalul operativ din subunitățile de intervenție au verificat din punct de vedere al respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor 26 de secții de votare în 13 localități.

Echipajele mixte, formate din reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, au continuat verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, fiind prezente în spațiile comerciale cu aglomerări de persoane (supermarket-uri, magazine, terase, case de pariuri, autogări, gări) în Alexandria, Turnu Măgurele, Videle, Lița, Saelele, Drăgănești Vlașca, Vitănești, Crevenicu, Mereni, Segarcea Vale, Uda Clocociov, Plopii Slăvitești și Lunca.

Pompierii militari teleormăneni au efectuat 22 de controale în cadrul unităților de comerț și alimentație publică, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 35 sancțiuni contravenționale.

Echipajele mobile din cadrul structurilor de intervenție au efectuat 11 acțiuni complementare de informare a cetățenilor, cu precădere în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun), prin intermediul mesajelor audio, cu următorul mesaj preventiv:

folosiți, în mod corect, masca de protecție! Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura;

spălați-vă pe mâini cât mai des, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;

nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;

evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;

feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;

păstrați o distanță de 2 m față de celelalte persoane pe care le întâlniți;

dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;

limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;

evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Acțiunile de informare, respectiv de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor fi derulate zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor. Facem încă o dată apel pentru respectarea regulilor și recomandările remise de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii!â

Casa de locuit a fost salvată

Astăzi de dimineață, la ora 06.56, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Poiana, cu pericol de propagare la casa de locuit care se afla în imediata apropiere.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului s-au deplasat rapid trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul, ce se manifesta la o anexă gospodărească construită în continuarea casei de locuit, formată din trei încăperi, în suprafață de cca. 150 mp, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, pompierii reușind să salveze casa de locuit.

Au ars ori au fost distruse bunurile materiale din cele trei încăperi, respectiv un frigider, un cuptor cu microunde, un aragaz, o mașină de spălat, o motosapă, mobilierul și materialele textile, estimate la aproximativ 30000 de lei. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit, a fost apreciată la suma de 50000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric. La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, reamintim cetățenilor următoarele reguli:

• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;

• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;

• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.

Foarte important!

Solicităm cetățenilor anunțarea pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor ori mediul înconjurător. Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Compartimentul Informare și Relații Publice Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole