11.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Incendii izbucnite în localitățile Piatra și Toporu (jud. Giurgiu) stinse de pompierii militari teleormăneni

Sănătate

În această dimineață, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii, izbucnite în localitățile Piatra și Toporu (jud. Giurgiu).

Primul eveniment a avut loc în jurul orei 08.20, într-o gospodărie din localitatea Piatra, focul manifestându-se la o magazie unde erau depozitate mai multe materiale lemnoase, cu pericol de propagare la celelalte anexe și la casa de locuit.
Incendiul a fost localizat și lichidat cu ajutorul a două autospeciale de stingere, în limitele găsite, în mai puțin de o oră, fiind salvate bunuri de peste 50000 de lei. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1000 de lei.
Cauza probabilă a acestui eveniment a fost o țigară nestinsă corespunzător, aruncată la întâmplare în apropierea materialelor combustibile.

Al doilea incendiu a fost alertat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în jurul orei 09.45, în localitatea Toporu (jud. Giurgiu), la o casă de locuit.

La fața locului s-au deplasat pompierii teleormăneni din cadrul Punctului de lucru Drăgăneşti Vlaşca, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, pompierii Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere și SAJ Giurgiu cu o ambulanță.

Focul se manifesta la nivelul acoperișului, pe cca. 80 mp, la un garaj și la bunurile materiale dintr-o bucătărie, cu pericol de extindere la întreaga locuință. Proprietara, o bătrână de aproximativ 85 de ani, cu atac de panică, a fost preluată de echipajul SAJ Giurgiu și transportată la spital.
Incendiul a fost stins în limitele găsite, după aproximativ o oră și jumătate, pompierii reușind să salveze restul casei de locuit și mai multe anexe gospodărești.
Cauza probabilă a acestui incendiu a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere, motiv pentru care evenimentul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole