14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

IPJ Teleorman – Buletin informativ

Sănătate

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, la data de 2 iulie a.c., polițiștii au intervenit la aproximativ 150 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 130 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 65.000 de lei, au reținut două permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutieri au intervenit în cazul unui accident de circulație (Scrioaștea) și au constatat două infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice (dintre care: conducere fără permis – 1, conducere sub influența alcoolului – 1).

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

Exemplu:

La data de 02 august a.c., ora 07.02, Poliția Municipiului Roșiorii de Vede a fost sesizată printr-un apel de urgenţă 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 65 A, în afara localității Scrioaștea, județul Teleorman.

În eveniment au fost implicate două autoturisme conduse de doi bărbați, din localitățile Scrioaștea și Balaci, fără a fi înregistrate victime omenești.

În urma testării celor  doi conducători auto cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că unul dintre conducători  avea o concentrație de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea a  două mostre biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosat penal  pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a se da soluție legală prin parchet.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui tânăr de 26 de ani, domiciliat în comuna Pietroșani, județul Teleorman, care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemnea, procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale poliției, polițiștii au constatat că tânărul nu detine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole