11.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

România poartă de intrare a refugiaților afgani?

Sănătate

Odata cu esecul NATO in Afganistan si instaurarea regimului taliban la Kabul, se intensifica si migratia afganilor spre UE. Dupa asezarea geografica, Romania poate deveni poarta de intrare in UE a acestor regugiati, care folosesc tara noastra ca zona de tranzit. Austria si Ungaria au anuntat ca se opun primirii afganilor, asta facand sa creasca exodul de refugiati la portile Romaniei. Autoritatile noastre au anuntat suplimentarea cu 500 de locuri de cazare pentru potentialii refugiati.
Dincolo de acest aspect, Romania poate devenii si locul de cazare a potentialilor teroristi, care ar putea ajunge in tara noastra odata cu valurile de refugiati, „ascunsi” sub paravanul unor azilanti, spun analistii de politica externa, dar si fosti ministri de externe, cum este cazul lui Cristian Diaconescu. Exact acest aspect, este cel mai ingrijorator, ca un stat european, membru NATO si UE sa „furnizeze” fara stirea sa teroristi. Acest lucru este foarte grav si anumite voci din zona autoritatilor nu exclud un astfel de scenariu, creand ingrijorare.
Cu toate acestea, Romania accepta imigrantii, cu riscurile care deriva din acest aspect. Doamne fereste sa nu devenim si tinta terorista a talibanilor! Nimic nu este exclus.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole