12.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

USR-PLUS la un pas de a părăsi guvernarea?

Sănătate

După remanierea ministrului justiției Stelian Ion de către Florin Citu, pe motiv ca a refuzat avizarea PNDL 3, liderii USR-PLUS Dacian Ciolos și Dan Barna au cerut plecarea lui Citu de la conducerea Executivului. Barna, de altfel, a scris pe contul sau de socializare:” Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.
Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.
Florin Cîțu trebuie să plece.”
Mesajul lui Barna se poate citi în cheie ca pe o viitoare mișcare imediata. Asta înseamnă, fie retragerea miniștrilor din guvern, fie introducerea sau participarea alături de AUR și PSD la susținerea unei moțiuni de cenzura împotriva Guvernului și, implicit, ieșirea de la guvernare. În tot acest scenariu, PSD prin președintele Ciolacu, nu se grăbește deocamdată cu moțiunea, social-democrații preferând ca depunerea moțiunii sa fie făcută după Congresul PNL când lupta intrinseca între taberele liberale va lăsa urme adânci și succesul moțiunii ar fi garantat. PSD nu este convins ca USR-PLUS ar vota o moțiune PSD și, asta face ca moțiunea sa pice. Odată cu erodarea și deznodamantul cu scântei de după Congresul PNL, PSD spera sa rupă voturi din tabara liberala care sa ducă la căderea guvernului și forțarea mâinii lui Iohannis sa nominalizeze premier pe Alexandru Rafila-PSD, sau sa ducă lupta parlamentara spre alegeri anticipate. PSD sta foarte bine în sondaje și alegerile parlamentare anticipate duc la victoria categorica a social-democratilor.
Cât privește USR-PLUS, acest partid are doua variante. Ori trece in opoziție, și câștigă electoral în rândul electoratului propriu, ori cedează în fata lui Citu și devine anexa a PNL.
Cit îl privește Citu, acesta nu va da înapoi. A promis primarilor liberali bani, în schimbul voturilor la Congres.
Asa ca, este posibil ca în viitorul imediat, ca Executivul sa cada și sa înceapă circul politic. Rămâne de văzut.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole