6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Vom petrece Crăciunul cu Năsui și Ghinea în Executiv

Sănătate

Uite motiunea, nu e motiunea USR-AUR. Acum chiar nu mai conteaza, in urma depunerii demisiilor ministrilor USR. Odata cu aceasta miscare USR-PLUS, care si-a inaintat demisia din Guvern, Executivul Citu pleaca acasa, peste cel tarziu 45 de zile, termen maximal in care Executivul trebuie sa vina in Parlament sa ceara vot de incredere pentru ca structura Guvernului a fost schimbata. La votul din Parlament, Executivul va fi demis, iar USR se intoarce in Guvern, in preajma Craciunului. Pe romaneste, Ghinea, Nasui etc., revin la ciolan si la butoane, dupe ce scapa de Citu. Ce nu intelegem noi, este cum vor negocia USR-istii revenirea in guvern cu un Citu demis de ei, dar din pozitia de presedinte al PNL?!… Dar, in Romania, totul este posibil, iar „pusul batistei pe tambal” din considerente de „interes national” in politica romaneasca este sport national.
Pentru ca asa se va intampla, in luna noiembrie, cand USR va fi recooptat in Guvern de Iohannis. Si atunci, pentru ce tot acest circ politic dizgratios la care suntem obligati sa asistam neputinciosi in aceste zile? Doar pentru moftul USR care vrea sa isi regleze conturile cu Citu, incercand sa foloseasca in interes personal „ghioaga” PSD, care sa il „plesneasca” pe Florin Citu.
Pozitia PSD, aceea de a vota caderea guvernului cu conditia ca USR-istii sa isi depuna demisiile din guvern si sa aiba garantii ca USR trece in opozitie, este pe deplin justificata.
Cu toate declaratiile optimiste ale social-democratilor si logice in egala masura de a se crea premisele declansarii „anticipatelor” , lucrul acesta nu se va intampla, deoarece prevederile legale in astfel de situatie sunt extrem de dificile pentru a duce la bun sfarsit intentia de a se ajunge la alegeri anticipate. Sau, mai bine spus, sansele sunt nule.
Ca demersul PSD sa aiba succes, ar fi necesar ca una din cele doua tabere din PNL care va pierde la alegeri, sa voteze alaturi de PSD si AUR impotriva investirii consecutive a doua guverne. Ceea ce este imposibil.
Drept urmare, la finalul lui octombrie, cel tarziu, Guvernul Citu este istorie. Dar vine un alt Executiv, cu Nasui si Ghinea la butoane.
Nimic nou sub soare.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole