4.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

ISU Teleorman – 74 de intervenții în 48 de ore

Sănătate

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 74 de evenimente, după cum urmează:

55 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 11 incendii, dintre care unul izbucnit la un autoturism în municipiul Roșiorii de Vede și 10 incendii de vegetație uscată, miriște, porumbiște și gunoi menajer, izbucnite pe raza localităților Fântânele, Piatra, Alexandria, Însurăței, Bragadiru, Dobrotești și Izvoarele, precum și în apropierea DN 54, cu pericol de propagare la gospodăriile cetățenești și culturile agricole din imediata apropiere, precum și de producere a unor accidente rutiere din cauza fumului dens ce a redus semnificativ vizibilitatea. Aceste incendii au fost stinse de către pompierii militari teleormăneni cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților, reușindu-se astfel salvarea de importante bunuri materiale;

– 8 alte misiuni, dintre: o misiune de transport persoane suspecte/confirmate Covid 19 la spital, o intervenție pentru deblocarea unei uși de acces în locuință pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate și 6 misiuni în cooperare cu personalul SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe biologice în vederea depistării virusului SARS CoV- 2.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la două unități de învățământ și la un operator economic din municipiul Roșiorii de Vede. Pe timpul acestor misiuni, au fost efectuate două activități de instruire a personalului de pe locul de muncă cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu și un exercițiu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua în perioada următoare activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole