22.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, mai 6, 2024

Sancțiuni aplicate de polițiștii teleormăneni

Sănătate

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12310 lei.

Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei legale, respectiv 16 sancțiuni contravenționale.

Totodata, au fost reținute 3 permise de conducere .

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

IDENTIFICAȚI CONDUCÂND AUTO FĂRĂ A POSEDA PERMIS DE CONDUCERE SAU CU PERMIS DE CONDUCERE SUSPENDAT:

  1.   REŞEDINTĂ

 În data de 02.11 a.c, un bărbat în vârstă de 41 ani, din com. Brânceni, jud Teleorman a condus un autoturism pe DN 51, in loc. Branceni, jud.Teleorman fără a poseda permis de conducere .

           În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0.00 mg\l alcool pur in aerul expirat.

            În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere”, urmând a se da soluţie legală prin Parchet.

B .ZONA ALEXANDRIA

La data de 02.11.2021, polițiști din cadrul Biroului Rutier Alexandria au oprit in trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 32 ani, din mun. Roşiorii de Vede, jud. Teleorman, care avea dreptul de conducere suspendat.

          În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea  infracțiunilor de  « conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat » și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României», urmând a se da soluţie legală prin Parchet

PRINȘI CONDUCÂND AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE:

C .ZONA ALEXANDRIA

         În data de 02.11.2021, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vitănești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, în extravilanul satului Băbăita, în apropriere de DJ506, au observat un vehicul care mergea cu viteză redusă pe un drum de câmp. S-a procedat la efectuarea semnalelor de oprire, însa acesta le-a ignorant. Dupa o urmarire de aproximativ 2km pe DJ506 şi pe străzile laterale din satul Băbăiţa, autoturismul respectiv a fost blocat şi s-a stabilit faptul că la volanul mașinii urmarite se afla un bărbat în vârstă de 41 ani, din comuna Băbăiţa.

         Deoarece șoferul autoturismului emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest stabilindu-se o alcoolemie de 0.63 mg/L alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat 2 probe de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice” urmând a se da soluţie legală prin Parchet.

            D . ZONA VIDELE

                 În ziua  de  02.11. a.c., un echipaj de poliție, a oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 ani din oras Videle, jud. Teleorman. Din discuțiile purtate cu acesta, s-a constatat faptul că emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la o unitate medicală, pentru recoltarea a doua probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  

             În cauza s-a intocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor Substanțe”  urmând a se da soluție legală prin Parchet .

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole