23.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Românul față cu războiul…

Sănătate

Un ultim sondaj de opinie realizat în condițiile războiului ruso-ucrainean, da o fotografie extrem de tragica privind participarea noastră la un eventual conflict generat de un potențial atac armat rusesc fata de tara noastră. După cum se știe din datele oficiale prezentate de ofițeri de rang înalt din armata, România deține un număr extrem de mic de militari operationali, drept urmare, s-a adus în discuție o potențiale chemare sub arme a rezervistilor. Rezultat a unei politici de apărare care a eșuat după Revoluție și a unei insuficiente abordări a sentimentului national în scoli, 1 din 3 romani sunt dispuși sa plece din tara în cazul unui conflict armat, releva sondajul de opinie. Mai precis, 26 la suta dintre cei chestionati au răspuns ca vor părăsi tara. Cei care care au declarat ca rama în tara ating un procent de 46 la suta. Privitor la introducerea stagiului militar obligatoriu, 47 la suta dintre cei chestionați au declarat ca NU sunt de acord. Fără comentarii!
În fine, lipsa sentimentului patriotic mai aduce în prim plan un adevăr crunt; romanii nu își doresc unirea cu Republica Moldova, majoritatea dintre ei declarând ca nu este momentul favorabil pentru acest demers. Doar 11 la suta dintre concetățenii noștri au fost de acord cu unirea Republicii Moldova cu România.
Aceasta este fotografia la indigo a unei Romanii care dacă nu ar fi sub umbrela NATO, ar fi victimă sigura intr-un potențial conflict militar, în primul rand, datorita „restantelor” sale grave la lecția de patriotism și siguranță națională.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole