13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

O zi de „foc” pentru pompierii militari teleormăneni

Sănătate

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 75 evenimente, dintre care 53 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 17 incendii (două incendii autoturism în localitățile Roșiorii de Vede și Conțești, un incendiu anexe și vegetație uscată în localitatea Balaci și paisprezece incendii de vegetație uscată și gunoi menajer pe raza localităților Lița, Păuleasca, Ștorobăneasa, Comoara, Țigănești, Ciuperceni, Năsturelu, Nicolae Bălcescu, Slobozia Mândra, Roșiorii de Vede, Suhaia, Piatra, Mavrodin și pe DN51 între localitățile Izvoarele și Zimnicea ), un eveniment rutier produs în localitatea Vitănești, unde pompierii militari au intervenit pentru descarcerarea unei persoane rănite, acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o misiune transport materiale sanitare către unitățile spitalicești din județ și 3 intervenții pentru înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteo.

Pompierii militari au intervenit în această dimineață, cu o autospecială cu modul de descarcerare, o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de transport victime multiple, la un eveniment rutier produs localitatea Vitănești. În urma evenimentului în care au fost implicate două autoturisme, au rezultat cinci victime, dintre care două femei și trei bărbați, conștiente și cooperante, preluate și transportate la U.P.U. Alexandria în vederea efectuării unor investigații medicale suplimentare.

Una dintre victime, o femeie, a fost încarcerată, ea fiind extrasă de salvatori cu ajutorul accesoriilor de descarcerare. Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor P.S.I., iar autoritățile competente au preluat cazul pentru cercetări.

La Balaci, incendiul a pornit de la o țigară aprinsă aruncată la întamplare, arzând vegetație uscată pe aproximativ 200 mp și două anexe gospodărești pe o suprafață de circa 40 mp. Bunurile distruse au fost estimate la circa 8000 de lei, iar cele salvate la peste 15000 de lei.

La Năsturelu, focul a distrus aproximativ 1,5 ha orzoaică în valoare de circa 12000 de lei.

Pe DN51 între localitățile Izvoarele și Zimnicea, au ars circa 12 ha grâu provocând pagube de aproximativ 60000 de lei.

Din fericire, salvatorii noștri au reușit să reducă pagubele și să stingă incendiile în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime omenești.

ISU Teleorman va manifesta toleranță zero față de cei care se fac vinovați de producerea incendiilor de vegetație uscată și miriște.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 8 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul agricol din localitățile Slobozia Mândra, Lița, Islaz, Zâmbreasca și Putineiu. Pe timpul acestor verificări, pompierii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12500 de lei.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg. maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole