8.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Serviciul Rutier Teleorman – Sancțiuni aplicate, permise suspendate și certificate de înmatriculare retrase, în ultima activitate de prevenire a accidentelor rutiere în județ

Sănătate

În ultimele 24 de ore,  în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 57  sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21 460  lei, au reținut 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 37 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 sancțiuni pentru  lipsă inspecție tehnică periodică, 12 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 4 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune pentru lipsă asigurare obligatorie răspundere civilă auto.

Astfel, la data de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Nanov  au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Călinești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 612 în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.          

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole