4.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Spitalul Caritas din Roșiori de Vede – Un butoi de pulbere pe cale să explodeze

Sănătate

Spitalul Caritas din Roșiori de Vede revine în centrul atenției, după doi ani în care a fost cunoscut ca spitalul de suport Covid principal din județul Teleorman, și nu din motive care să ne bucure. Acuzații împotriva conducerilor din spitale există întotdeauna, unele sunt doar zvonuri și rămân la stadiul de zvonuri, altele, ca în cazul de față, se materializează, și implică instituții ale Statului.

Pe portalul Tribunalului Teleorman a apărut un dosar, 994/87/2022 din 17.06.2022, unde SPITALUL MUNICIPAL CARITAS ROŞIORII DE VEDE, instituția în sine, apare ca pârât, reclamantul fiind domnul Răduca Alexandru, singurul jurist al instituției. Juristul Răduca Alexandru contestă în justiție decizia prin care a fost concediat de către conducerea spitalului Caritas, aducând și acuzația de discriminare. Din informațiile noastre, în același timp au fost sesizate și alte instituții în legătură cu speța aceasta, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman făcând deja o vizită la Spitalul Caritas din Roșiori de Vede, ieri, 22.06.2022. Deasemenea, Primăria Municipiului Roșiori de Vede a primit de la Ministerul Sănătății o informare în legătură cu același subiect, primăria fiind, legal, principalul ordonator de credite al spitalului, forțând astfel edilii roșioreni să pornească o anchetă proprie. Alte instituții urmează să acționeze în zilele următoare. O problemă suplimetară pe care o are managerul spitalului, doamna Robu Valentina Emilia, prin decizia de concediere a singurului jurist al instituției, toate documentele emise de instituție, după punerea în aplicare a acesteia, ar trebui puse sub semnul lipsei vizei de legalitate a departamentului juridic, putând merge până la lipsa totală de legalitate a acestora.

Surpriza, se pare, urmează să devină și mai mare, existând indicii că sunt și alte persoane, angajați ai spitalului, care au sesizat și/sau urmează să sesizeze alte instituții ale Statului Român din motive asemănătoare.

Pe măsură ce informațiile devin publice, vă vom ține la curent cu acestea în zilele următoare, dar și cu reacția instituțiilor Statului.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole