4.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Spitalul Caritas din Roșiori de Vede pierde în instanță la Tribunalul Olt

Sănătate

Seria problemelor în justiție pentru Spitalul Caritas din Roșiori de Vede marchează prima înfrângere în instanță suferită de managementul spitalului roșiorean.

În data de 09.11.2021, managementul Spitalului Caritas din Roșiori de Vede emitea decizia nr.175, prin care doamna Daniela Chelan, medic chirurg, era concediată. Doamna Daniela Chelan fusese încadrată pe post fără concurs pe perioada stării de alertă. La data concedierii, Spitalul Caritas din Roșiori de Vede era spitalul suport Covid-19 principal din județul Teleorman, deci avea nevoie maximă de medici, nu era în poziția în care își putea permite, nici din punct de vedere legal, să renunțe la personalul medical contractat special pentru această sarcină.

La scurt timp după concediere, doamna Daniela Chelan semnalează litigiul la Tribunalul Teleorman, mai exact dosarul 1812/87/2021, prin care contesta decizia de concediere și chema în judecată Spitalul Caritas din Roșiori de Vede. Instanța teleormăneană își declină însă competența prin decizia 42/2022 din 02.02.2022 în favoarea Tribunalului Olt, doamna Daniela Chelan având domiciliul în județul Olt. La data de 23.03.2022, la Tribunalul Olt se înregistrează speța, având ca reclamant pe Daniela Chelan și ca pârât Spitalul Caritas din Roșiori de Vede.

La începutul săptămânii acesteia, managementul spitalului roșiorean primește o lovitură, lovitură pe care o va resimți și situația financiară a Spitalului Caritas. Prin decizia instanței 1631/2022 din 27.06.2022, se admite contestaţia reclamantei, se anulează decizia nr.175/09.11.2021 emisă de pârâtă, obligă pârâtul la reintegrarea contestatoarei în funcţia deţinută anterior începând cu data de 15.11.2021 şi până la expirarea perioadei prevăzută la pct.C lit.a) din contractul individual de muncă înregistrat sub nr.2978/2021, cu plata drepturilor salariale cuvenite acesteia pentru aceeaşi perioadă, potrivit art.80 Codul muncii.

Prin urmare, doamna doctor Daniela Chelan va trebui să fie repusă în funcție și să fie plătită întegral pentru perioada în care nu i s-a permis să-și exercite meseria conform contractului de muncă. Spitalul Caritas din Roșiori de Vede poate face apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței.

Să nu uităm, managementul spitalului roșiorean are deschise încă două astfel de litigii la Tribunalul Teleorman, anume contestarea deciziilor de concediere a doamnei Maria Bradcoveanu și a domnului Răduca Alexandru, care au mari șanse să se încheie la fel, cu plata de despăgubiri catre reclamanți.

Vă ținem la curent cu amănunte pe măsură ce acestea devin publice.

Vezi și articolele: Spitalul Caritas din Roșiori de Vede – Un butoi de pulbere pe cale să explodeze și Spitalul Caritas Roșiori de Vede – Al doilea dosar de contestare a unei concedieri, pe rol la Tribunalul Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole