7.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

In memoriam – General ION BUNOAICA

Sănătate

Generalul ION BUNOAICA, dacă ar fi trăit, astăzi 22 iulie 2022, ar fi împlinit 74 de ani…
Imaginea sa, de brav COMANDANT, dăinuie și astăzi în sufletele jandarmilor și a rămas aceeași în percepția celor care l-au cunoscut, dar și a opiniei publice.
Fără a greși, putem afirma că astăzi Jandarmeria Română este într-u totul Jandarmeria dorită de General…
Domnia sa a dispărut, brusc și tragic, în ziua de 1 septembrie 1995, într-un stupid accident aviatic de elicopter, la care, nici până azi ancheta nu a dat răspuns la toate semnele de întrebare ale martorilor și specialiștilor…, iar ca o ironie a sorții, în acea zi fatidică, noi jandarmii sărbătoream ZIUA ARMEI NOASTRE…).
Cu câteva luni înainte de a trece în neființă, Generalul ne-a lăsat un adevărat Testament – cartea sa intitulată ,,Jandarmeria Română – tradiții și perspective”, în care au fost prezentate opiniei publice ideile sale novatoare cu privire la locul și rolul instituției ,,Oamenilor de Arme”.
Timpul a dat câștig de cauză tuturor ideilor Generalului, cuprinse în carte… Aceasta, constituie și astăzi, un îndreptar demn de luat în seamă. Generalul Bunoaica a avut dreptate în toate!.
Jandarmii Teleormăneni, în activitate și cei în rezervă și în retragere, îi păstrează vie recunoștința și respectul cuvenit, prin purtarea numelui său ca titulatură onorifică (Inspectoratul Județean de Jandarmi ,,General de brigadă ION BUNOAICA”), precum și prin organizarea, periodic, a unor activități omagiale și ceremonii militare comemorative.
Suntem siguri că figura și steaua Comandantului nostru, vor străluci cu temeinicie, acolo sus, în Pantheonul celor veșnici…

Astăzi, celor care l-am cunoscut, vă propun, ca fiecare să găsim câteva momente de liniște interioară, să ne detașăm de viața cotidiană și să ne amintim și să revedem momentele bune, trăite alături de COMANDANTUL NOSTRU (și dacă se poate, să nu fim triști…).
AM ONOAREA SĂ VĂ SALUT, DOMNULE GENERAL!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole