17.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Zeci de intervenții ale salvatorilor teleormăneni, în ultimele 48 de ore

Sănătate

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 55 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 35 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, 13 incendii (dintre care nouă incendii de vegetație uscată, resturi menajere și miriști, un incendiu la o casă de locuit din localitatea Frumoasa, un incendiu la o anexă a unei ferme agricole din localitatea Alexandria, un incendiu la o stivă de lemne în comuna Islaz și un incendiu la un operator economic din domeniul alimentației publice din localitatea Roșiorii de Vede), o misiune de asigurare a măsurilor P.S.I., o misiune de salvare a două persone intoxicate într-un beci, o misiune în sprijinul echipajului SAJ Teleorman, o misiune de recunoaștere și informare în localitatea Vitănești și o intervenție de salvare animal (pisică).

De asemenea, colegii noștri au acționat la două evenimente rutiere produse în localitățile Alexandria și Văcărești. La accidentele rutiere, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Ieri, la ora 12.31, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei ferme agricole din localitatea Alexandria. La locul evenimentului, colegii noștri au acționat cu o autospecială de  lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că în urma incendiului a rezultat o victimă, aceasta fiind transportată imediat la Spitalul Județean Alexandria. A ars anexa pe o suprafață de aproximativ 15 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

Azi-noapte, în jurul orei ora 01.45, salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic din domeniul alimentației publice din localitatea Roșiorii de Vede. Colegii noștri au acționat cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru a preveni astfel de evenimente, nu uitați să:

  • nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;
  • nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea;
  • instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;
  • verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat trei controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor în localitățile Alexandria și Islaz, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în cuantum de 20 100 de lei.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

 Compartimentul Informare și Relații Publice

 Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole