9.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Astăzi, la biblioteca județeană din Alexandria, am sărbătorit Centenarul nașterii marelui nostru scriitor Marin Preda – Adrian Gâdea

Sănătate

Bucuria a fost amplificată, ca de fiecare dată, de mândria firească pe care am simțit-o ca teleormănean, în fața prețioasei moșteniri culturale prin care, cu genialitatea talentului său, Marin Preda a îmbogățit patrimoniul literaturii române și universale.

Alături de personalitățile prezente, am avut privilegiul să ne onoreze, la acest eveniment, cu mare amabilitate și căldură, unul dintre fiii scriitorului, Alexandru Preda.

Simpozionul dedicat sărbătoririi Centenarului Marin Preda a fost încă o pagină dedicată evocării operei, vieții și personalității copleșitoare a unuia dintre cele mai mari Simboluri ale literaturii române, dar și un mare Simbol al Teleormanului.

Pentru a recrea un spațiu de frumoasă amintire și a cinsti, cu prilejul Centenarului, atât cât am putut noi cuprinde din personalitatea, opera și viața sa, atât cât ea a fost, atât cât ea a ars, irepetabilă, pe altarul literaturii, române și universale.

Pentru români, îndeosebi pentru noi teleormănenii, Marin Preda este glasul țăranului român. Etern.

La 100 de ani de la nașterea ilustrului nostru teleormănean, am mai spus-o, cel mai frumos mod de a-i mulțumi și a-l omagia, este să-i citim opera și, ori de câte ori sufletul ne îndeamnă, să recitim măcar câteva file din romanele sale.

Adrian Gâdea, președinte Consiliul Județean Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole