17 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Instruirea populației privind pericolul poluării la Suhaia, Teleorman

Sănătate

In cadrul proiectului “Măsuri de instruire a populației despre pericolul poluării”, va fi organizată joi, 03 noiembrie 2022, o conferinţă pe teme de mediu, susţinută de Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman si Crucea Roşie Teleorman, la Căminul Cultural din comuna Suhaia, judeţul Teleorman.

Conferinţa va avea ca teme principale riscurile poluării prin arderea deşeurilor, arderea miriştilor şi riscurile de incendiu, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman si Crucea Roşie Teleorman aducând la cunoştinţă populaţiei măsurile care trebuie luate pentru a împiedica continuarea acestor fenomene.

Proiectul își propune ridicarea gradului de conştientizare in rândul cetăţenilor cu privire la impactul negativ pe care il produce poluarea asupra calităţii vieţii şi a mediului înconjurator şi măsurile care trebuie luate pentru stoparea ei.

Proiectul se va desfaşura pe perioada unui an calendaristic şi cuprinde activități diverse cu copiii și acțiuni de informare a adulților asupra riscurilor poluării. Astfel, vor avea loc activități lunare de educație nonformală a copiilor și tinerilor: concursuri de desen, de pictură, de scriere, desene pe asfalt, dansuri, piese de teatru tematic. De asemenea, vor fi organizate campanii de strângere de fonduri pentru achiziționarea de stații de compost, stații folosite pentru depozitarea surplusului de vegetație și alte resturi din curțile localnicilor, activități de împărțire de afișe, calendare, ziare cu teme pe probleme de mediu.

Proiectul este derulat de Asociația Idei printre Oameni în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman și Crucea Roșie Teleorman cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Beneficiarii proiectului vor fi teleormănenii din Fântânele, Zimnicea şi Suhaia. Proiectul poate fi urmărit pe pagina de Facebook: https://tinyurl.com/yh6redf9 și Instagram: https://tinyurl.com/2p9227up.

Pentru mai multe detalii, persoanele de contact sunt Cristina Cioarec si Ramona Iordan, email: ideiprintreoameni@yahoo.com.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole