11.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Spaţiului Privat Virtual(SPV) devine canalul exclusiv de transmitere a cererilor, înscrisurilor sau a orice alte documente către ANAF

Sănătate

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman reaminteşte contribuabililor că, prin Ordonanţa Guvernului nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și reglementarea unor măsuri fiscale se stabilește faptul că, începând cu 01.03.2022, cererile, înscrisurile sau orice alte documente se transmit de contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent exclusiv prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV).

În situația în care contribuabilii/plătitorii nu își îndeplinesc obligația comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente , iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, ele nu vor fi luate în considerare, urmând ca organul fiscal central să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță.

Recomandăm contribuabililor care nu s-au conformat să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în SPV, pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot apărea dacă un document trebuie depus sau înscris într-un anumit termen, iar acest lucru se realizează fizic şi nu prin SPV: prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală etc.

Spațiul Privat Virtual este un serviciu electronic pus la dispoziţie gratuit de ANAF, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia contribuabilii depun declarații, cereri, solicită documente, verifică situația fiscală proprie ş.a.

Informaţii suplimentare privind înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se găsesc pe site-ul www.anaf.ro la următorul link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv cât şi pe canalul de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=SHXWtBP4jf4 .

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole