10.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, martie 2, 2024

Incendiu violent în localitatea Moșteni

Sănătate

Astăzi de dimineață, în jurul orei 06.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Videle pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o locuință din localitatea Moșteni.

La fața locului s-au deplasat rapid patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj medical din cadrul SAJ Teleorman, deoarece apelantul a precizat că exista posibilitatea ca o persoană să fie în interior.

Ajunse rapid la locul evenimentului, echipajele au constatat că focul se manifesta generalizat, la o anexă, pe cca. 100 mp și la acoperișul casei pe aproximativ 70 mp, existând riscul propagării flăcărilor la construcțiile și locuințe învecinate. Din păcate, în interiorul locuinței a fost găsită o victimă, o femeie de cca. 89 de ani, în stop cardiorespirator, probabil intoxicată cu fum. Aceasta a fost evacuată imediat și predată echipajelor medicale care au început manevrele de resuscitare, însă făra ca acestea să aibă un rezultat pozitiv, echipajul SAJ Teleorman declarând decesul.

Incendiul a fost stins în limitele găsite după aproape două ore, fără ca focul să afecteze bunurile din imediata apropiere, cu toate că intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile, de fumul dens și de faptul că din interior au fost evacuate patru butelii ce prezentau risc de explozie.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a anexei.

❗RECOMANDĂRI❗

✔ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

✔nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

✔ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

✔ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

✔ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

✔ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

❗Foarte important❗

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

ℹ Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store, precum și pe platforma www.fiipregatit.ro.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole